Ful, ful, ful

Copyright Kjell Nilsson Mäki för Ledarsidorna.se
  • Fredag 13 Nov 2015 2015-11-13
E-post 0

Riksdagsledamoten Staffan Danielsson, Centerpartiet, har haft rätt i sina hittills gjorda bedömningar och det mesta talar för att ledamoten även kommer att få se resterande av sina föreslagna åtgärder genomförda i dagens flyktingsituation. I ett normalt företag, vilket är en relevant jämförelse då inget annat parti än just Centerpartiet velat profilera sig som det enda parti som förstår näringslivet, skulle Danielsson sannolikt kunna räkna med att bli utnämnd till månadens och årets anställde, få en stor julbonus, befordran och aktieägarnas eviga tacksamhet.

Utöver detta har liberala partier en tradition att värna åsiktsfriheten mer än andra. Men.

Copyright Kjell Nilsson Mäki för Ledarsidorna.se

Copyright Kjell Nilsson Mäki för Ledarsidorna.se

Danielsson är nu i praktiken utesluten ur Centerpartiet. Han får inte närvara vid centerpartiets gruppmöten längre om migrationspolitik debatteras vilket är en mycket kraftig reprimand för Danielsson som egentligen erkänt sig besegrad av partiledningen på just det migrationspolitiska området. Där nu centerpartiet ingår i en blocköverskridande överenskommelse som börjar bli förvillande lik just den av Danielsson föreslagna politiken.

Hur socialdemokraterna nu utvecklas är det inte svårt att sia om alls. Det vi ser i Centerpartiet kommer få sin repris i Socialdemokraterna.

Vare sig Widar Andersson, Lotta Gröning, Marcus Brixskiöld eller jag har rimliga skäl att se fram emot vare sig ursäkt eller något annat.

Jag har framför allt ett exempel på ett kommunalråd som så sent som för två år sedan varnade mig för att min vassa ton i dessa frågor kunde föranleda ”stora problem” för mig som person och som sedan, för tre månader sedan, uppmanade mig att forstätta driva på. Han fick rätt i “stora problem”, jag kunde lika gärna satt mig i en frysbox med trasig lampa. Den kyla och utfrysning jag fått uppleva från lokal- och central nivå har varit tydlig. Du är egentligen inte välkommen men kan tjäna oss som legitimering så att inte allt för många gråsossar lämnar oss. Migrationsminister Morgan Johanssons bekymmerslösa agerande är ett annat mycket tydligt exempel på hur socialdemokratin reagerar:

Ena veckan brunstämpla alla som pratar om kapacitetsbrist och tak i invandringen till att endast tre veckor senare synligen utan betänkligheter tala om att nu är det fullt och nu krävs ännu kraftfullare åtgärder än Migrationsöverenskommelsen kommer krävas. Detta gör Morgan Johansson som en mycket typisk representant för socialdemokratins partilogik och partikultur.

Det är, just den politikertypen som Morgan Johansson representerar, som genomsyrar det socialdemokratiska partiet på nationell nivå.

Demokrati är i grunden något väldigt vackert. Eller borde vara det. Det är de politiska partierna, idag representerade av socialdemokraterna och centerpartiet, som gör demokratin ful. För detta har Stefan Löfven, Annie Lööw, Carin Jämtin och Anders W Jonsson ett särskilt stort, och direkt personligt, ansvar.

Ful, ful, ful.

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se