Sveriges mest missförstådda parti

Copyright Kjell Nilsson Mäki för Ledarsidorna.se
  • Tisdag 22 Dec 2015 2015-12-22
E-post 0

Miljöpartiet måste vara Sveriges mest missförstådda parti även fast Gustav Fridolin är ödmjukare än någonsin i en intervju med Anna H Svensson på SVT. Men trots ödmjukheten så slår han ifrån sig:

– Jag fick nån rubrik på mig att jag skulle rädda skolan på hundra dagar, det var nog ingen som trodde och det var inte jag som hade drabbats av tillfällig sinnesförvirring och trodde att det var möjligt. Men den bilden spreds av oss och det är klart att det har krockat ganska brutalt med verkligheten sen.

I ödmjukhetens stund, när han vädjar om sympati, tar han ändock tillfället i akt att försöka skriva om historien. Han skrev följande, med egen penna, i Aftonbladet den fjärde mars 2014:

I dag presenterar vi vad en ny regering skulle kunna göra under sina 100 första dagar. Det Björklund inte gjort på 2710 dagar, visar vi hur en ny regering kan prioritera.

Istället för att lägga energi på sådant med inga eller negativa effekter för eleverna, som Moderaternas krav på betyg för nioåringar eller alliansens vilja att avskaffa förskoleklassen, vill vi fokusera på möta skolans tre mest avgörande utmaningar:

1 Lärarkrisen

2 Elevernas lust för lärandet

3 Ojämlikheten

Eftersom han skrev det själv kan han inte gärna vara felciterad. Inte ens då blev det rätt. Till och med i erkännandets stund, när missgreppen finns svart på vitt, gör han försök att skriva om historien vilket borde vara en unik prestation. Till och med för en politiker.

Miljöpartiet borde vara Sveriges mest missförstådda parti. Gustav Fridolin följaktligen  Sveriges näst mest missförstådda partiledare. Eller den med sämst minne.

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se