Antisemitismen i Malmö

  • Torsdag 5 Maj 2016 2016-05-05
E-post 0

Edit 15:10

Enligt uppgift har riksdagsledamöterna Hillevi Larsson, S, och Daniel Sestrajcic, V, valt att under förmiddagen ställa in sitt deltagande  konferensen i Malmö. 

Slut edit.

 

Den 7 maj, på lördag, inleds den 14:e konferensen för ”Palestinians in Europe”. En årlig konferens för palestinier i den europeiska diasporan. Konferensen har tidigare genomförts i Köpenhamn, Bryssel, Paris och Berlin för att ta några städer ur mängden. Bland talarna märks riksdagsledamöterna Hillevi Larsson, S, och Daniel Sestrajcic, V. Detta skulle i sig inte behöva vara så dramatiskt om inte en av huvudtalarna var Sheikh Ekrima Sa’id Sabri, före detta stormufti i Jerusalem. Sabri nekas numera inresetillstånd till bland annat Nederländerna för sin radikalism. Sabri är internationellt känd för sitt kompromisslösa judehat.

Den tyska regeringen har uttalat att den organisation som anordnar konferensen, Palestinian Return Center, är  en del av  Hamas i Europa och en organisation där flertalet företrädare har en bakgrund i eller koppling till Muslimska Brödraskapet. Trots oklarheterna kring organisationen är PRC erkänd som officiell NGO, Non Governmental Organization, efter en votering i FN där bland annat USA, Frankrike, Storbritannien och Tyskland röstade emot beslutet.

Sheikh Ekrima Sa’id Sabri har gjort sig känd för att hänvisa till såväl Zion vises protokoll som förneka att Förintelsen skördade sex miljoner  judars liv.

Det kan inte heller rimligen vara en slump att konferensen hålls i Malmö. Malmö är känd internationellt för den antisemitism som slår mot den judiska diasporan, så pass känt att president Obama under 2015 skickade sitt speciella sändebud till staden. 

Copyright Kjell Nilsson Mäki i samarbete med Ledarsidorna.se

Copyright Kjell Nilsson Mäki i samarbete med Ledarsidorna.se

Socialdemokraten Hillevi Larsson har en särskild talang för att hamna i denna form av inramning och sällskap.

Så sent som i oktober 2015 deltog hon palestinsk demonstration  där flera personer hyllade den senaste tidens knivattacker mot judar i Israel. Hennes förklaring då var att slagorden var på arabiska som hon inte förstår. 2014 ses hon leende stå med en karta i händerna, en karta där staten Israel är utraderad. Larssons förklaring var att hon inte hade reflekterat vid detta samt att hon var glad för priset hon tog emot av den svenska palestinska organisationen.

Med helgens konferens, och med tanke på att statsminister Stefan Löfven om en vecka träffar president Obama för att diskutera bland annat extremism och terrorism, är det inte ointressant att följa hur statsministern och gruppledaren i riksdagen Tomas Eneroth kommer förhålla sig till Hillevi Larsson och Sheikh Ekrima Sa’id Sabri.

Hillevi Larssons deltagande tillsammans med Sheikh Ekrima Sa’id Sabri är dessutom känt av flera länders regeringar, däribland USA och Storbritannien.

Det är ingen hemlighet att Sverige sedan en tid är under lupp då vi sänt ut motsägelsefulla budskap samtidigt som vi inte presterat väl i det internationella samarbetet mot radikaliserad Islam. Inte heller är det utan intresse att följa om Stefan Löfven kommer hota väljarna med det blå-bruna kortet igen. Sabris värderingar ligger misstänkt nära, eller till och med identiskt lika, alla de värderingar som statsministern säger sig vara emot.

Fortsättning lär följa.

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se