Stackars miljöpartiet

  • Söndag 1 Maj 2016 2016-05-01
E-post 0

Gustavs Fridolins charmresa till Göteborg verkar inte ha gett någon effekt. Enligt uppgifter till Aftonbladet har vare sig han, Romson eller några alternativ till språkrören något tydligt stöd i distriktet.

– Mötet gav en blandad bild och styrelsen har tidigare i veckan tagit beslut om att vi inte kommer att uttala stöd för någon, vare sig sittande språkrör eller kandidater, säger Rickard Arvidsson, ordförande för Miljöpartiet Göteborg.

Redan nu står det klart att flera tunga distrikt vill att Gustav Fridolin och Åsa Romson ska lämna sina uppdrag. I Uppsala lutar en oenig distriktsstyrelse åt att nominera Per Bolund och Isabella Lövin som nya språkrör. Samtidigt beklagar sig Fredrik Virtanen i Aftonbladet över den granskning som Miljöpartiet nu går igenom som han liknar vid mobbing.

Virtanen menar implicit att det är mobbning när SVT lyfter fram att en miljöpartist bjudit in Usama bin Ladens andlige vägledare Salman al-Ouda  al-Ouda har gjort antisemitiska uttalanden och kallat Förintelsen för ”en myt av enorma proportioner”. Det är med andra ord inte bara Mehmet Kaplan som haft svårigheter att hålla rent åt det bruna hållet. Det är, ser det ut som, ett genomgående drag i just Miljöpartiet.

Copyright Kjell Nilsson Mäki i samarbete med Ledarsidorna.se

Copyright Kjell Nilsson Mäki i samarbete med Ledarsidorna.se

Mohammed Temsamani, lokalpolitiker (MP) i Solna och ordförande för Förenade islamska föreningar i Sverige (FIFS) – en organisation bildad av Mehmet Kaplan – genomförde en tio veckor lång praktik i Egypten i Muslimska Brödraskapets politiska gren ”Frihets- och rättvisepartiet”. 

Ett parti som aktivt driver frågor som Israels förintelse samt återskapa ett kalifat som sammanfaller Islams höjdpunkt. Celler i det Muslimska Brödraskapet har vid återkommande tillfällen svurit trohet mot IS / Daesh.  Temsamanis åtnjuter fortfarande Miljöpartiets stöd och har inte ens varit i närheten av en “time out” eller bredare granskning.  Denna form av granskning betecknas annars som mobbing av Fredrik Virtanen. En mobbing som borde anmälas om vi tolkar honom rätt.

Samtidigt står det nu klart att främst Gustav Fridolins ”Grand master plan”, att gå ur detta med ett förstärkt mandat, nu ser ut att ha baktänt. Skulle endast Romson få gå riskerar Fridolin personligen att bli anklagad för att ha sexualiserat krisen genom sin kupp i kuppen genom försöket att rädda sig själv. Sexualisering av en politisk kris i ett feministiskt regeringsparti är kanske inte det som väljarna, eller opinionen, förväntar sig.

Det är ett i grunden djupt splittrat parti som går till kongress inom två veckor. Ett parti som utgör en viktig del av regeringsunderlaget. Skulle miljöpartiet implodera vid kongressen eller välja en mer dogmatisk partiledning riskeras regeringsunderlaget. Granskningen av detta, det parti som regeringsunderlaget kan stå och falla med, är även det mobbing om vi förstått signalerna rätt från Aftonbladet.

Planen har baktänt. Partiet är splittrat, oavsett vilka som blir språkrör så kommer de vara försvagade och fler och fler radikala islamister återfinns nu i Miljöpartiets led. Men allt är egentligen bara en fråga om mobbing. Stackars miljöpartiet.

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se