Helene Bergman: Turkiet förändras del III

Helene Bergman. Photo: Photo by Wilmarsgård
  • Fredag 17 jun 2016 2016-06-17
E-post 0
Att skåda ut över Egeiska havet och längta bort från ett alltmer islamistiskt land- Turkiet. Foto: Helene Bergman

Att skåda ut över Egeiska havet och längta bort från ett alltmer islamistiskt land- Turkiet.
Foto: Helene Bergman

Trovärdigheten hos de, förljugna, dubbeltungade, leende, patriarkala islamisterna, om att de är utsända av Gud, börjar bli alltmer ihålig.  Vad det istället handlar om är makt. Makt över människor, makt över kvinnor och inte minst makt över sexualiteten. Därför använder de också sex som vapen. Ett vapen som alltid använts i krig för att förgöra och förnedra fienden. Direkt eller indirekt. 

Samtidigt som islamisterna dödar homosexuella, drar de sig inte för utöva pedofili, särskilt med pojkar. Som jag skrev om i min förra krönika, Indoktrineringen, där jag berättade om Ensarskolorna med nära koppling till president Erdogan. Illegala internatskolor där våldtäkt på pojkar är satt i system.

“De minderåriga barnen bor ensamma med de så kallade lärarna. Det är ofta före detta imamer som skolats om. Lärarna undervisar inte bara i religion, de utnyttjar också barnen sexuellt dagligen och stundligen. Det ingår i undervisningen”.  

I en artikel i The Media Line berättar Serbay Mansuroglu, som var den journalist som avslöjade pedofilskandalen att det troligen rör sig om 45 pojkar som under flera års tid utsatts för våldtäkten. Många tror att mörkertalet är stort – att det egentligen handlar om hundratalet pojkar.

Den aktivistgrupp bestående av sex muslimska kvinnor och en man, som jag träffar i en kuststad i södra Turkiet berättar också om hur kvinnliga volontärer på de religiösa Ensarskolorna har blivit sexuellt utnyttjade av före detta imamer som skolats om till religiösa lärare. Kvinnorna blev fotograferade och filmade under sexualakten.  Dessa “bildbevis” användes sedan i utpressningssyfte för att de inte skulle våga berätta.  Medlemmar från AKP, regeringspartiet, använde sedan dessa kvinnor sexuellt på sina tillställningar och möten. AKP är president Erdogans parti.

Dessutom användes kvinnorna som handelsvaror av män från Utbildningsdepartementet. De köptes och såldes till tjänstemän som var villiga att betala.  De flesta kvinnor vågade inte träda fram, men två gick till polisen och anmälde sexövergreppen, berättar en av aktivistkvinnorna, där vi sitter runt bordet.

Den ena Imamen fick sju års fängelse, den andre gick fri. 

Att kontrollera den kvinnliga sexualiteten har alltid varit patriarkatet, särskilt det religiösa patriarkatets huvuduppgift.  Därför är kvinnor som bestämmer över sitt eget liv och sin egen kropp ett hot och en fara för islamisten Erdogan.

“De hatar feminister”,

säger min feministiska bordsgranne och tar en klunk svart, sött, turkiskt te. Nu har president Erdogan bestämt att inga preventivmedel ska användas av muslimska familjer. Kvinnorna ska istället tyngas ned av barnafödande för att befolka Turkiet.

Folk talar om preventivmedel, om familjeplanering. Ingen muslimsk familj kan förstå och acceptera det”,

sa Erdogan med hänvisning till “Gud och Profeten”, i ett tal i Istanbul rapporterar The Guardian. För en tid sedan fick jag tillsänt mig ett lagförslag från mina feministiska aktivister i Turkiet. Det var regeringspartiet AKP, som föreslagit följande vad gäller: “Stöd till familjer för att förhindra skilsmässor.” Lagförslaget innebär förändringar i den turkiska civil – och kriminallagen:

Barnvåldtäkt

Barnvåldtäkt kan accepteras om samtycke finns. Men det ska ändå räknas som ett brott. Som straff ska våldtäktsmannen gifta sig med det våldtagna barnet. Varar giftermålet i fem år utan problem, blir våldtäktsmannen frigiven på prov. Om våldtäktsmannen också är under 15 år anses inte våldtäkten som ett brott.

Denna lag kan komma att bereda mark för barngiftermål under 15 år. Det har dock ännu inte skett i Turkiet.  Genom att använda termen ” att skydda familjens privatliv” som en ursäkt föreslås att alla rättegångar som har med familjelagen att skaffa ska hållas inför lykta dörrar. Meningen med detta är att progressiva kvinnogrupper ska hållas utanför rättsystemet. Detta i sin tur innebär att rättegångarna blir partiska och icke offentliga, vilket är en fara för rättsäkerheten.

Underhållsbidrag

Kvinnors rätt till underhållsbidrag kommer att länkas till hur länge giftermålet varat. Förslaget vill att kvinnor ska undvika att skilja sig, eftersom de kommer att tvingas att fråga sig hur de kan försörja sig själva?

Familjerådgivning

I Erdogans Turkiet stängs kvinnorna in i hemmen för att föda så många barn som möjligt. Foto: Helene Bergman

I Erdogans Turkiet stängs kvinnorna in i hemmen för att föda så många barn som möjligt.
Foto: Helene Bergman

Vad gäller familjerådgivningen ska den numera också kunna utföras av personer som har utexaminerats från de religiösa universiteten. Inte bara av psykologer eller utbildade familjeterapeuter. De båda stora oppositionspartierna i Turkiet, CHP, Republikanska folkpartiet och HDP, Folkens demokratiska parti har opponerat sig mot AKP.s lagförslag.

Det är kanske på sin plats att närmare förklara vad CHP och HDP står för, eftersom de också ingår i internationella sammanslutningar med kopplingar till de partier som statsminister Stefan Löfvén (s) och kulturminister Alice Bah Kuhnke (MP) företräder.

CHP grundades av Kemal Ataturk 1923 och har under 1900-talet haft stor betydelse för skapandet av det moderna Turkiet, inte minst för dess sekulära, republikanska värderingar.  CHP är medlem av Socialistinternationalen och associerad medlem av Europeiska socialdemokratiska partiet.

HDP är ett vänsterinriktat prokurdiskt parti. HDP är en gemensam plattform för ett flertal socialistiska och gröna partier, samt fackföreningar, feministgrupper och grupper som arbetar för HBTQ- personers och etniska minoriteters rättigheter.  Istället för att solidarisera sig med dessa oppositionspartier, flirtar såväl Stefan Löfven, som Alice Bah Kuhnke med Erdogan och det islamistiska AKP-partiet i Turkiet. Varför?

Dessutom bereder de marken i Sverige för den extrema islamismen genom att dela ut skattepengar, närmare 535 200 kronor till kritiserade Sveriges förenade muslimer. Varför?

DN skriver: “Organisationen, som förknippas med extremism och hat mot homosexuella ska använda skattepengarna för att motverka rasism och intolerans”.

– Jag ser massvis med frågtecken, säger terrorforskaren Magnus Ranstorp, som är överraskad över bidraget till Sveriges förenade muslimer.” 

Jag har tidigare skrivit om hur Turkiets president Recep Tayyip Erdogans tentakler når hit till Sverige, Turkiet ett land i förändring, men jag upprepar vad jag skrev där:

“I Sverige finns nu sju moskéer som via de avlönade imamerna får direkta bidrag från Turkiska staten. Imamutbildningen sker i Ankara, Turkiets huvudstad. Imamerna har en mandattid på fyra år och avlönas alltså i Sverige av Turkiska staten”.

Imamerna predikar självklart religion, men andra häften av predikningarna handlar om hur religionen ska påverka de samhällen där moskéerna befinner sig – i detta fallet Sverige. Därför kontrolleras alltid samhällsinnehållet i predikningarna först av moskéernas styrelser som i sin tur får godkännande av den turkiska regeringen i Ankara. Taktiken är att långsamt men målmedvetet införa sharialagar. Islamiseringen av Turkiet löper samtidigt med denna diaspora i Sverige. Med turkisk finansiering och kontroll.”  Så det är kanske dags att säga som Carolin Dahlman skriver i Kristianstadsbladet:

Fuck Sharia.

“I vår liberala demokrati där vi har åsiktsfrihet, religionsfrihet och yttrandefrihet tenderar vi för ofta att tolerant nicka åt andra tankar. “Jaha, du tycker så . Intressant.” Men inför sharia måste vi ta fram de hårdaste handskarna och sluta vara så förstående. De förtjänar inte vår tolerans eller vår kärleksfulla inställning med huvuden på sned och anteckningsblock som vore vi på kurs i mångkultur. Nej, Fuck Sharia! Dessa tankar har ingen plats och det hoppas jag att vi kan enas om”.

De som följer sharia skiter i demokrati och vad vi andra kommer fram till i omröstningar – för Gud bestämmer. 350 verser i Koranen och Muhammeds sunna berättar att det finns vissa plikter i livet, saker man får göra och inte göra. Gud står ovanför med pekpinnen – och yxan.”

Vår regering med statsminister Stefan Löfven i spetsen bör så snart som möjligt ta islamismen på allvar. Det räcker nog inte att bara delta i Stockholm Pride som Löfven utlovade under partiledardebatten. Det krävs mer än så! 

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se