Annars kommer de till helvetet

Helene Bergman. Photo: Photo by Wilmarsgård
  • Fredag 1 Jul 2016 2016-07-01
E-post 0

En uppföljning på denna artikel av Helene Bergman, med anledning av att regeringen under gårdagen tillsatt en utredning av statsbidragen till trossamfunden, kommer publiceras lördag morgon av Johan Westerholm.

 

“Kvinnor ska täcka sig vid 12-års ålder, annars kommer de till helvetet”,

NIqaber döljer kvinnornas ansikten och kroppar. Kvinnorna kom från Dubai och var på semesterresa med sina män i Bangladesh Foto: Helene Bergman

NIqaber döljer kvinnornas ansikten och kroppar. Kvinnorna kom från Dubai och var på semesterresa med sina män i Bangladesh
Foto: Helene Bergman

slår imam Muadh Zamzam fast när han talar om Kvinnan i Islam. Han framträder i en film på YouTube som är gjord av Sveriges Förenade Muslimer, SFM.

För sin kvinnoförtryckande propaganda får SFM i år 535 000 kronor av svenska skattebetalares pengar via Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällsfrågor, MUCF. Samtidigt jagas nu riksdagsledamoten (V) och feministen Amineh Kakabaveh, som kämpat mot islamisternas kvinnoförtryckande värderingar, av sitt eget parti och det svenska rättsväsendet.

Det måste vara något fundamentalt fel i demokratin Sverige, som har en feministisk regering – att islamistiska män som förtrycker kvinnor backas upp av staten, medan demokratiskt valda feminister som kämpar mot kvinnoförtrycket straffas. 

MUCF beslut att ge drygt en halv miljon till SFM väckte för några veckor sedan berättigad kritik. Men SFM:s kvinnoförtryckande värderingar nämndes inte. Däremot att organisationen uttrycker extremistiska synpunkter och hat mot homosexuella.

Avdelningschef Lotta Persson, MUCF, säger till TT att hon förvisso anser det vara jätteviktigt att pengar inte går till antidemokratiska organisationer, och att hon vetat om att SFM bjudit in föreläsare som sympatiserar med IS och al-Qaida, men att hon ändå gjort bedömningen att ansökan håller måttet. Godtycket verkar numera regera såväl bland tjänstemän, som politiker i Sverige. Det är värt att återigen påminna om vad det står i vår svenska regeringsforms andra paragraf:

“Det allmänna ska verka för att demokratins idéer blir vägledande på alla samhällsområden”.

Samhället ska verka mot diskriminering – även på grund av kön.Bra att hålla i minnet när jag nu i en förkortad version ska redovisa vad imamen Muadh Zamzam säger om hur den islamiska kvinnan ska  uppföra sig och behandlas.  På YouTube videon talar Muadh Zamzam en dålig svenska, uppblandad med arabiska och ett antal ohörbara ljud. Den dåliga svenskan är något tillrättalagd. När det är DOM han talar om är det oss, vi “otrogna.”

Han ställer en retorisk fråga om varför kvinnan ska täcka sig?

“Från ett muslimskt perspektiv innebär det att om kvinnor inte täcker sig kommer djävulen ner från himlen. Allah säger att kvinnor ska täcka sig – annars kan vem som helst gå och titta på MIN fru. Om andra ser på min fru blir det sorg i hjärtat för mig. Vad vill DOM när DOM säger att vi ska ge kvinnan rättigheter. DOM vill att min mamma, min fru, mina barn ska få rättigheter. DOM vill att min fru ska gå fram och pussa en man som vunnit en tävling. Hahaha. Är detta kvinnans rättigheter? Det finns värre exempel- jag skäms att säga detta. Hela Sverige ska se hennes kropp. DOM tror jag ska bli stolt över att få visa upp min fru? Men vi muslimer är inte sådana. Vi tycker att kvinnan är värd mycket mer.”

Så drar Muadh en liknelse om den dyraste diamanten som du inte visar upp till allmänt beskådande. Diamanten visas bara för den som kan värdesätta den. Du skyddar den. Han fortsätter :

“Det är samma sak med kvinnor, det är inte bara min fru. Jag ska bli arg om DOM tittar på min syster . Jag vill inte det! Jag vill inte att någon ska titta på min fru, min mamma eller min syster. 

Så tar Muadh ett nytt exempel. Nu med två chokladbitar. Den ena har papper på sig, den andra är utan papper:

“Med eller utan papper – vilken chokladbit vill du ha? Den med papper naturligtvis! Den är ren och fin och ingen har rört den!

Så kommer liknelsen med trädet. Familjen är som ett träd, med rötter, stam och krona. Kvinnan är rötterna. Det är hennes plats. Hon ska genom sina omsorger och kärlek ge familjen näring. Kvinnan ska besparas från alla problem så att hon kan ge all sin energi till mannen och barnen:

“Allah har gett kvinnan hennes plats. Han har skyddat henne från ekonomi, hon behöver inte jobba. Allah har gett mannen sin plats. Han ska jobba och försörja familjen. Men om vi tar trädet från sin plats för att vi ska ha rättvisa. Då blir allt förstört.”

Imam Muadh berättar om att barnen blir alkoholister om mamman arbetar utanför hemmet. Han menar att hela familjen blir förstörd. Kvinnan ska inte behöva ha några problem, inga bekymmer. Kvinnan ska uppfostra barnen i kärlek utan att behöva tänka på något annat:

“En man säger att om en flicka när hon är tolv år inte täcker sig kommer hon till helvetet. Täcker hon sig kommer hon till himlen. Det är så här det funkar. Bevisa att det är falskt. Det går inte. Det är bevisat att så är det”,

slår imam Muadh fast. Och han fortsätter:

“DOM andra skäms inte när de är nakna, nästan nakna de skäms inte!”

Så vänder han sig till kvinnorna, som han kallar sina systrar:

“Varför ska du skämmas när du bär niqab? Varför ska du skämmas när du bär slöja? Varför ska du skämmas när du täcker din kropp? Du är mycket bättre än DOM! Du är mycket mer värd än DOM!

Så vänder imam Muadh sig till männen:

“För en muslimsk kvinna ska du offra ditt liv. Du ska skriva ett kontrakt med Allah om att du ska kriga för Allah. Paradiset finns under mammornas fötter – inte under pappornas fötter.” 

Imamen Muadh Zamzam är engagerad av Sveriges Förenade Muslimer, som i år har fått drygt en halv miljon i svenskt skattebidrag.  Hur rimmar SFM:s kvinnosyn med vår feministiska regerings jämställdhetsmål? Så här skriver Regeringskansliet:

“Målet för jämställdhetspolitiken är att kvinnor och män ska ha samma makt att forma samhället och sina egna liv.

Utifrån detta arbetar regeringen efter fyra delmål:

  • En jämn fördelning av makt och inflytande. Kvinnor och män ska ha samma rätt och möjlighet att vara aktiva medborgare och att forma villkoren för beslutsfattande.
  • Ekonomisk jämställdhet: Kvinnor och män ska ha samma möjlighet och villkor i fråga om utbildning och betalt arbete som ger ekonomisk självständighet livet ut.
  • Jämn fördelning av det obetalda hem- och omsorgsarbetet. Kvinnor och män ska ta samma ansvar för hemarbetet och ha möjligheter att ge och få omsorg på lika villkor.
  • Mäns våld mot kvinnor ska upphöra.Kvinnor och män, flickor och pojkar, ska ha samma rätt och möjlighet till kroppslig integritet.

Liberalerna i Stockholm har nu JO-anmält MUCF.  Till DN säger Lotta Edholm, gruppledare för Liberalerna i Stockholms stad:

– Vi anser att MUFC har hanterat bidragsansökan felaktigt och inte granskat organisationens värderingar. 

Lotta Edholm menar att SMR inte delar grundläggande demokratiska värderingar, vilket myndigheten borde ha känt till.  Det som nu hänt riksdagsledamoten(V) och feministen Amineh Kakabaveh andas konspiration och påtryckning från islamister som inte gillar att kvinnor har samma rättigheter och skyldigheter som män, såsom imam Muadh Zamzam klart uttrycker det.  “De hatar feminister,” som en av mina Turkiska muslimska aktivistvänner påpekade i min krönika, Turkiet förändras del III, där jag också skrev:

“Att kontrollera den kvinnliga sexualiteten har alltid varit patriarkatet, särskilt det religiösa patriarkatets huvuduppgift. Därför är kvinnor som bestämmer över sitt eget liv och sin egen kropp ett hot och en fara för islamisten Erdogan.” Och han har som jag också skrivit om starka kopplingar till islamisterna i Sverige.  Amineh Kakabaveh skriver på sin Facebook:

“Vänner, Islamisterna ger inte upp! Dags att rättsystemet utreder vad de är ute efter!? Om fascister och rasister tar över ligger inte i deras intresse, men om en feminist och socialist kämpar mot deras värderingar och rasism – då är man deras främsta mål.”

På en beach i på ön S:t Martin utanför Bangladesh kust. Foto: Helene Bergman

På en beach i på ön S:t Martin utanför Bangladesh kust.
Foto: Helene Bergman

Amineh Kakabaveh lade ut en högerextrem film, där somalier utmålas som våldtäktsmän och att det finns en påstådd hemlig agenda att förändra Sveriges lagstiftning.

Enligt Amineh trodde hon att det var en film från SVT. När hon insåg detta tog hon genast bort filmen och har bett om ursäkt åtskilliga gånger.  Hon har anmälts fem gånger för hets mot folkgrupp och en namnlista med över 350 namn kräver hennes avgång.

Ärendet har lagts ner två gånger av åklagare. Den senaste gången av åklagare Lena Kastlund, som gjorde bedömningen att det inte gick att bevisa att Kakabaveh haft som uppsåt att hetsa.  Nu rivs nedläggningsbeslutet upp. En förundersökning inleds av kammaråklagare Charlotte Ottesen. Hon tycker att ärendet lades ner för snabbt! Själv säger Amineh Kakabaveh i en artikel i Dagens Samhälle:

“Att utmana förtrycket kan vara förenat med livsfara, men samtidigt är kampen för demokrati och kvinnors rättigheter något av det viktigaste man kan ägna sig åt.”  

Den verkliga faran för kvinnofriheten i Sverige är inte islamisterna. Det är den svenska staten och regeringen som är deras medlöpare. 

 

Verksamheten vid Ledarsidorna.se bygger helt på frivilliga donationer. Jag vill passa på att tacka för de bidrag som inkommit och ser fram emot att i framtiden kunna bygga ut redaktionen samt formatet.

Men trots alla bidrag, stora som så, har jag varit tvungen att koppla in Google Ad då donationerna inte täckt kostnaderna fullt ut eftersom jag inte vill att någon redaktionsmedlem, fotograf, webmaster eller webhotell. Samtliga arvoderas i enlighet med Journalistförbundets frilansavtal samt för var tid gällande SITO-avtal för IT-relaterade tjänster.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se