Hilda och Ruben strikes again

  • Fredag 18 Nov 2016 2016-11-18
E-post 0

154 poliser i region Syd har slutat – bara i år. Samtidigt svämmar regionen över av olösta mord. Nu kräver polisfacket regionpolischefens avgång. Men det är inte bara de som vill se Annika Stenberg försvinna. Och Stenberg själv, förutom att hon inte har någon polisiär erfarenhet, har en del kopplingar som nu börjat bilda ett mönster och en gemensam nämnare. Advokatsamfundet.

– Hon är en katastrof för det operativa polisarbetet och lyssnar inte på dem som har polisiär erfarenhet, säger en källa till Aftonbladet.

– Det gör mig självfallet bekymrad, säger Stenberg själv.

Stenberg, som tidigare haft ledande positioner inom Kronofogdemyndigheten och Skatteverket, och som inte har någon polisiär erfarenhet, blev regionspolischef när den nya polisorganisationen sjösattes i fjol. Stenbergs meriter från polisiärt arbete inskränker sig i praktiken till det hon fått till sig inom ramen för Advokatsamfundets ”Hilda” respektive ”Ruben”-nätverk. Advokatsamfundet har genom detta nätverk organiserat såväl Dan Eliasson som Carin Götblad för att ta några exempel. Dan Eliasson senast känd genom Riksrevisionens rapport som den som försenade gränskontrollerna. Carin Götblad mest känd för att ställa sig bakom områdespolischefen Lena Tysk som uttalat ett dödshot mot en lokalområdeschef.

Saker och ting kring polisen börjar nu klarna något. Så fort oegentligheter eller problem uppdagas inom polisen dyker ständigt Advokatsamfundet upp representerade av de som ingår inom ramen för Advokatsamfundets nätverk Hilda och Ruben.

 

 

Post scriptum:

Ledarsidorna.se är helt och hållet, ur ett ekonomiskt perspektiv, drivet av sina läsare. Idag samt igår var det en ren slump att jag kunde publicera två artiklar. Helst av allt skulle jag vilja ägna mig med full kraft, samt utöka redaktionen med fler permanenta medarbetare.

Skulle varje läsare donera en krona per dag skulle jag kunna ha en redaktion om fyra medarbetare samt en egen fotograf engagerade på mer eller mindre heltid.

Alla bidrag som flutit in har gått oavkortat till verksamheten och alla framtida kommer investeras för att öka frekvensen på artiklar samt möjliggöra andra distributionskanaler.

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se