A Christmas Greeting from the Syriac Patriarch to the readers of Ledarsidorna.se from Beirut

Featured Video Play Icon
  • Söndag 18 Dec 2016 2016-12-18
E-post 0

A Christmas Greeting from His Holiness the Syriac Orthodox Patriarch Afram to the readers of Ledarsidorna.se and the Syriac communities who lives all over the world in general and the one in Sweden,  mainly in Södertalje, in particular.

The Christmas Greeting is in English and, of course, in Syriac. One of the oldest Christian languages in the world.

En julhälsning från den syrisk-ortodoxa kyrkans överhuvud, Patriarken Afram, till läsarna av Ledarsidorna.se och de syrisk-ortodoxa församlingarna världen över i allmänhet och de svenska i synnerhet.

Redaktörens kommentar / Editor in Chief comment:

Detta är en mycket speciell hälsning. Den är unik i sitt slag. Jag var beviljad en timmes audiens, det blev nästan tre med djupa samtal och många skratt och tårar. Skratt av hopp, tårar av förtvivlan. Patriarken är en stor personlighet och vi fick en mycket bra kontakt. 

Inom kort hoppas jag kunna föra detta samtal vidare.

Det är ni läsare som ger mig och redaktionen att kraften finna dessa samtal, samtal som kan förändra vår värld. Samtalen kommer att, inom sinom tid, publiceras på Ledarsidorna.se. Vissa delar är dock inte med då dessa ibland omfattar information som inte kan eller bör publiceras. 

This is a very special Christmas Greeting, unique in its kind. I was planned for a one hour meeting, it became almost three. With conversations with depth and meaning, laughter and tears. Laughter of hope, tears of despair.

I am planning to continue this conversation with His Holiness. A conversation of hope.

I wish You all Seasons Greetings, a Merry Christmas and a better year than 2016. The Patriarch, H.H Afram, speaks for himself.

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se