Helene Bergman: Wahhabismen flyttar fram sina positioner i Sverige

Helene Bergman. Photo: Photo by Wilmarsgård
  • Torsdag 26 jan 2017 2017-01-26
E-post 0

Svenska folket fikar med kanelbulle och latte och svenska politiker håller konferenser utan insyn med tvivelaktiga islamister om våldsbejakande islamism. Samtidigt är den extremt kvinnoförtryckande wahhabismen på väg att stadsdel för stadsdel ta över de muslimska svenska förorterna.  Målet är att införa statsislam i Sverige. 

Wahhabismen utgår från och har kopplingar till Saudiarabien där den är statsreligion och är en strikt sunnimuslimsk tolkning av islam.  Förutom pengar från Saudiarbien finansieras den wahhabistiska frammarschen också av svenska skattepengar genom bidrag till islamistiska organisationer. Frammarschen är inte osynlig för dem som befinner sig ute i de svenska förorternas verklighet och har viljan och modet att lyssna och lära.

Jag har själv ett antal gånger tagit spårvagnen till Göteborgs nordöstra förorter, med namn som Angered, Bergsjön och Hjällbo och talat med människorna där. Jag har också i timtal talat med människor i min närhet som kommer från Turkiet, Iran och Syrien. Jag har också haft kontakt och samtalat med personer som arbetar på offentliga samhällsinstitutioner i Göteborg.

Personernas universitet har varit verkligheten och lärarna har varit de verkliga experterna – människor som representerar drygt 184 olika nationaliteter och som bor i Göteborgs Nordöstra förorter. Slutsatsen är att det svenska samhället måste fokusera på den farliga wahhabismen. De extrema wahhabisterna i Göteborg har byggt upp en väl fungerande verksamhet, där moskeerna utgör rekryteringsbas. Närmare 300 jihadister har rekryterats från hela landet. Hälften av dem kommer från Göteborgsförorterna Angered och Bergsjön, vilket gör Göteborg till Europas jihadisttätaste stad i hård konkurrens med Bryssel. Rekryteringen sker alltså inte huvudsakligen via internet som ofta påstås.

En liten minoritet av de troende muslimerna i Sverige utgörs av  extrema salafistiska wahhabister, som är grogrund för bland annat terrorism och extremt kvinnoförtryck. Wahhabisterna förespråkar sharialag, det vill säga Guds lag.

Wahhabisterna gömmer sig i de demokratiska muslimernas skara. Wahhabisternas avsikt är att segregera muslimerna från det övriga samhället. Därför startar de koranskolor och inför sharialagar där bara muslimer bor. Det är dessa demokratiska muslimer som kommer att skadas av den radikalisering som nu växer.  Detta är en farligt okänd värld för de flesta svenskfödda, inklusive myndigheter, tjänstemän och politiker. Det är inte bara infödda svenskar utan också de svenska myndigheterna som har lämnat förorten. Tjänstemän vars jobb är att upprätthålla och styra den svenska demokratin.

Därmed har ett stort avstånd skapats mellan det svenska officiella samhället och de som lever ute i förorterna. Integrationen har misslyckats fullständigt eftersom den demokratiska kunskapen inte överförts och kunnat realiseras. Människorna ute i förorterna har blivit rättslösa i rättsamhället Sverige. Vad gör de då? De använder sig av den kunskap och den kultur som de har med sig från sina hemländer. De överför den till de svenska utanförskapsområdena. Religionen spelar oerhört stor roll. Det är också här som kvinnorna och barnen utsätts för hedersförtrycket som med tvång, våld och mord ska hålla kvinnorna i herrans tukt och förmaning.

De som flytt hit har flytt från förtrycket i sina hemländer. De har kommit till Sverige för att uppleva frihet och demokrati. Men förtryckarna de flydde ifrån har också kommit hit. I Sverige möter återigen förtryckarna sina offer.

Det är som om vi hade tagit emot nazister samtidigt som vi försöker rädda de förföljda judarna. Dessutom har vi placerat dom i samma bostadsområden och sedan lämnat dom att klara sig själva.

I dag är det de farliga wahhabisterna som fått fritt spelrum ute i förorterna.  Detta har skapat grogrund för radikalisering och terrorism. Det demokratiska samhället har överlämnat dessa områden inte bara till wahhabister utan också till kriminella gäng, maffian, narkotika- och vapenhandeln.  Terrorforskaren Magnus Ranstorp säger i tidningen Fokus att i nordöstra Göteborg kontrollerar en klan med 500 medlemmar områden via våld och narkotikahandel. Den behärskar droghandeln i både Berlin och Bremen. Till detta kommer taqqyia – att tala med kluven tunga, vilket är tillåtet enligt islam, om ändamålet helgar medlen.

Taqqyia innebär att wahhabisterna i samtal med infödda svenskar aldrig berättar om sin egentliga avsikt. Att de istället låtsas att de ställer upp på det svenska samhällets demokratiska värderingar. Det är detta de praktiserat när de infiltrerat Miljöpartiet och Socialdemokraterna. Vi har att göra med extremt övertygade religiösa människor där Imamen som predikar i moskéen är närmaste Allah och Imamens ord är lag.

Detta innebär att Sveriges statsminister Stefan Löfvén inte kan säga emot Imamerna, eftersom Allah också står över den svenska statsministern.  Enligt den islamistiska propagandan kallas också de, som påtalar hur det hela förhåller sig och hänger ihop, för islamofober eller rasister.  Med hjälp av taqqyia har wahhabisterna också skaffat sig tillgång till svenska skattepengar i form av olika sorters bidrag. Detta är wahhabisternas svaghet i Sverige. De är beroende av alla de bidrag som betalas ut i det svenska samhället; barnbidrag, bostadsbidrag, försörjningsbidrag med mera.

Många av dem som jag talat med berättar följande: 

Den arbetslöse wahhabisten har fyra fruar. Han skiljer sig från den första frun, som är officiell i det svenska samhället. De övriga “fruarna” har redan egna lägenheter.

Efter skilsmässan går mannen till socialtjänsten och säger att han behöver en ny lägenhet eftersom han har skiljt sig.

Att han ljuger för den svenska socialtjänsten är inget brott, tvärtom. Han blir nu också religiös hjälte eftersom han också lyckats få hit sina wahhabistiska bröder. Det är på detta sätt som Göteborg har fått flest IS-krigare i Sverige. Och islamisternas skara växer hela tiden, eftersom de analfabeter som kommer hit, lätt sugs upp av moskeerna.   

De svenska beslutsfattarna erkänner inte att de inte kan något om islam. Denna okunskap gör att de är lätta att dupera. Dessutom kan de inte heller erkänna att de hade fel från början och att detta resulterat i en radikalisering som nu växer i det svenska samhället och där det är oskyldiga muslimer som främst drabbas.

Vad wahhabisterna håller på med är ingen nyhet. Redan för tio år sedan, 2007, berättade reportern Magnus Wennerholm i SVTs Uppdrag Granskning hur en liten sträng islamistisk grupp motarbetade integrationen.

Ett axplock ur UGs första program Islam och Integration visar ett klipp från shejk Munajjid i Saudisk TV. Munajjid har direkt koppling till svenska wahhabister. Han ger bland annat ett hatbudskap mot kuffrar det vill säga västerlänningar:

“Det finns inga bra kuffrar. Alla är av samma skrot och korn. Det minsta vi kan göra .. är att hata dom.” 

Samma budskap ger Sheijk Curman Fararuq som talar i Bellevuemoskén. Han säger i Uppdrag Granskning följande:

“Vi har bosatt oss bland de otrogna som är på väg mot helvetet. Vi har sökt skydd hos dem. Det medför problem. Du måste kontrollera hur det är med barnen. Fråga dem varje kväll vad de otrogna fyllt dem med – och rensa ut det!”

I höstas var BBC News i Göteborg och gjorde ett reportage i bland annat Angered. I reportaget drogs slutsatsen att ungdomarna i förorten vänt ryggen åt det svenska samhället, men finner tryggheten och meningen med livet i moskéerna istället. I den största moskeén i Angered visar BBC hur en Imam som fördömer den extrema islamismen möter högljudda protester av den månghövade församlingen.

BBC reportern Yalda Hakim gör en intervju med en ung maskerad man. Han har blivit radikaliserad och hans mål är att göra Sverige till en Islamistisk stat:

“Jag tillhör ingen religiös riktning. Detta är enbart min egen muslimska övertygelse. Alla Allahs lagar står över alla andra lagar.”

Yalda Hakim gör följande påstående:

“Jo men Sverige är en liberal demokrati, inte ett islamistiskt land. Att införa dina lagar går emot Sveriges värderingar.”

Mannen svarar:

“Jo jag vet. Men att införa sharialagar är inte något dåligt för svenskarna. Det är inte så att jag vill släppa en bomb eller liknande, även om det finns andra som kanske vill det. Jag tycker om Sverige. Jag älskar många människor här. Jag vill bara det bästa för dom. Jag tror att det bästa för svenskarna är Allahs lagar.”

I en standup efter intervjun säger Yalda Hakim – att hon är rädd för att Sverige och svenskarna inte vet och heller inte är förberedda på vad som sker i städerna, i förorterna och ute i de små samhällena ute på den svenska landsbygden.

Jag är övertygad om att hon har rätt. Och medan okunskapen och oviljan av att lära pågår i det svenska samhället flyttar wahhabisterna fram sina positioner.

Hur länge ska det svenska samhället stillatigande titta på?

 

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se