Gå från läsare till delägare av Ledarsidorna.se

  • Torsdag 11 maj 2017 2017-05-11
E-post 0

Nu har ledarsidorna.se lanserat ett crowdfunding-program för att bredda ägandet i företaget Ledarsidorna LS AB och markera att vi som idag jobbar med ledarsidorna.se vill verka närmare våra läsare. Det är ni läsare som tagit oss dit vi är idag. Men vi – liksom läsarna – vill sannolikt att vi når längre och vi är övertygade om att vi kan göra det tillsammans med er.

Att gå från att vara läsare och donator till att bli delägare är kanske inte det stora steg som många tror. Normalt vid en börsintroduktion krävs femsiffriga belopp för att teckna en post – men vi har valt en annan väg: insteget ska vara lågt med en post om 20 aktier. Insteget ligger på 1 500 kronor och sedan kan den som vill utvidga sitt aktieinnehav.

Och Ledarsidorna.se är inte bara det ni ser – det är mycket mer som till exempel den förlagsdel som ger ut Ann Heberleins senaste bok. Ledarsidorna.se är ett mediehus. Inte bara en hemsida.

Kommer då någon få reda på att du är delägare? Nej, aktieboken är inte publik såvida du själv inte vill säga att du är delägare. Det är endast vid en börsintroduktion som ”insiders”, eller de som har insyn i den dagliga verksamheten, måste redovisa sitt aktieinnehav.

Som ägare kan ni vara med att stödja – och påverka i viss mån genom tips på nödvändig systemkritik – vår opinionsbildande och konsekvensneutrala publicistiska verksamhet, samt vara del av något som inte präglas av anonymt ägande (som public service) eller domineras av en enda intressent (som Bonnierföretagen).

Ni som ”kliver in” som ägare kommer att få full tillgång till allt innehåll på sidan – inklusive en del opublicerat källmaterial – i tolv månader från det att vår betaltjänst lanserats. Den kommer ”smygas in” från och med mars 2018.

Vi drivs av övertygelsen av att vi tillsammans med våra läsare ska kunna bygga morgondagens mediehus. Ett mediehus med förmåga att stå på egna ben och visa vinst. Vi är verksamma på alla tänkbara publicistiska plattformar, såsom artiklar, audio- och videokanaler, sociala medier, samt en bokförlagsverksamhet. Allt detta blir möjligt tack vare er och dagens teknologi.

Ta del av prospektet som tagits fram i samarbete med Funded by Me och registrera er! Tröskeln är låg, var med på resan! Vi bygger inte bara 2000-talets nya mediehus, utan också 2000-talets nya form för publicistiskt ägande. Där läsarna är med som en del av den publicistiska utvecklingen.

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se