Politikerveckan på Järvafältet: Vem vänder man sig till?

Photo by certified su on Pixabay
  • Onsdag 14 Jun 2017 2017-06-14
E-post 0

Rapporterna från politikerveckan på Järvafältet är sparsamma men i den finns en del värt att uppmärksamma. SvD har intervjuat bland annat Mohammed Haji Farah som samlar in förslag och synpunkter från boende i Järva som han överlämnar till politikerna. Mycket handlar om boendesituationen, arbetslöshet och trygghet. 

Politikerna går en balansgång i detta område som domineras av arbetslöshet och klankulturer. Vissa har det lättare än andra. Kinberg Batra, moderaternas partiledare, kunde förbehålla sig rätten att prata mer med journalisterna än de som bor på “orten”. Moderaternas väljarstöd är försumbart och trots att politikerveckan får relativt stort intresse i media så är publiken liten. Journalisterna är överrepresenterade.

Kinberg Batra underströk att i Sverige har ingen rätt att på grund av religion, kultur eller kontrollbehov hindra någon annan från att gå ut och röra sig fritt, träffa sina kompisar, besöka ett badhus, jobba eller skaffa sig en utbildning. De män som inte står ut med att se en kvinna röra sig fritt i samhället uppmanades att stanna inne själva. Hon vände sig till dem som tänker bestämma vem dottern ska få träffa på kvällen, om hon får spela fotboll, vara med i aktiviteter som alla andra eller vem hon vill gifta sig med.

– Du tar hennes frihet. Till dig vill jag säga en sak: Det får du inte i Sverige.

Moderatledaren tar ingen större risk när hon tar ut svängarna. Hon talar mer till journalister och övriga Sverige i sitt tal. Värre kommer det bli för Stefan Löfven och socialdemokraterna som har ett nästan 50-procentigt väljarstöd i ”orten”.

Stefan Löfven förbereder sig inför sitt framträdande i Järva på söndag genom att ha kallat till sig Nalin Pekgul, före detta riksdagsledamot och välkänd socialdemokratisk debattör. Löfven ville höra Pekguls syn på utvecklingen i förorter som Tensta där Nalin Pekgul själv bott i många år rapporterar Margit Silberstein. Men han tar en stor risk.

Pekgul varnade också för att ge statligt stöd till organisationer som bjuder in både homofober och antisemiter. Som till exempel IFIS och Sveriges Unga Muslimer som återkommande haft svårigheter med att granska vilka de bjudit in till Muslimska Familjedagarna. 

Löfven har idag ingen i sin närhet som kan frågorna som växer alltmer. Talet på söndag kan bli bättre än tidigare om han tar till sig Pekgul som tillbringat många år i kylan. Utmotad av de postmodernister och relativister som idag dominerar partiets ledarskikt och påläggskalvar. Han saknar idag rådgivare på området och har under mandatperioden belastats av att försöka navigera med fel karta.

Hans stab och rådgivare domineras av personer som har en mer relativistisk skolning. Förväntningarna på talet ökar med engagerandet av Pekgul vilket inte är riskfritt i de partiinterna balanserna.

Statsministerns tal på söndag kommer följas noga av flera. Varje socialdemokratisk kremlolog med självrespekt kommer följa det. Ett tal där varje ord och meningsuppbyggnad kommer analyseras i detalj. Vilken väg som statsministern kommer välja. Om han kommer göra upp med stödet till globalister, islamister och kulturrelativister och kapa banden till Tro och Solidaritet och väljer att gå mot en traditionell mer sekulär socialdemokrati valåret 2018.

Statsministern har som exempel inte erkänt att antisemitismen i Malmö och motsvarande områden har importerade, arabiska, rötter utan han ligger kvar i en annan retorisk modell som bättre stämmer överens med hans rådgivares egna agendor och karta.

 

Foto: certified su

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se