Seminarium “Samhällskontraktet”

Photo: Mark Wallace on Flickr

Idag seminarium, inklusive boksignering, kring Samhällskontraktet med avstamp ur Ann Heberleins ”Den banala godheten”, Tino Sanandajis ”Massutmaning” samt Lars Åbergs ”Framtidsstaden”. 

Seminariet genomförs idag onsdag den 5 juli mellan klockan 17:00 – 18:00 på Clematis, Strandgatan 20, Visby.

Samhällskontraktet, det avtal som vi formar mellan varandra och det som håller oss samman, är idag både under press och ifrågasatt. Hur hamnade vi här? Hur ser förutsättningarna ut för dagens kontrakt med sina förväntningar och vad är vägen framåt? Hur kan vi få politiken att förstå att det är 2018 års viktigaste fråga istället för vem som regerar med vem?

Seminariet kommer att websändas i efterhand samt följas upp under kvällen i ett webbsänt rundabordssamtal med författarna samt före detta arbetsmarknadsminister Sven-Otto Littorin.

Rundabordssamtalet sänds kl 20:00 i programmet “Almedalen – Andra sidan”.

 

 

Foto: MarkWallace

Om författaren

Johan Westerholm
Johan Westerholm
Redaktör och ansvarig utgivare för Ledarsidorna.se. Fd underrättelseofficer med studier i politisk islam. Bott i Stockholm, Madrid, London och Boston men nu landat i Furusund.

Kommentarer

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av det regelverk som Myndigheten för Radio och TV för var tid beslutar om.
Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver i kommentatorsfältet. Dina kommentarer faller under ditt eget ansvar.