Perspektiv: Vietnamkriget i ett nytt ljus

  • Torsdag 11 Jan 2018 2018-01-11
E-post 0

I sin första artikel på Ledarsidorna.se sätter Anders Carlberg ett nytt perspektiv, och nytt ljus, på Vietnamkriget. Vietnamkriget kom att förändra svensk utrikespolitik samtidigt som det var det första “TV-kriget”. Ett krig som flyttade in i vardagsrummen. Men samtidigt finns det nu femtio år senare all anledning att ifrågasätta om den bild som vi fick var en absolut sanning. 

Anders Carlberg är civilekonom, författare och konsult. Hans bok ”Hitlers Lojala Musiker» behandlar det sätt på vilket Nazityskland använde musiken som propagandamedel och hur den klassiska musiken blomstrade i Nazityskland medan allt judiskt förbjöds och fördrevs. Annars är Carlberg engagerad i strategiskt utredningsarbete internationellt inom säkerhetsområdet och delar sin tid mellan Stockholm och New York.

Anders Carlberg kommer att bli en återkommande författare till perspektivartiklar med ett internationellt perspektiv på Ledarsidorna.se under 2018. “Hitlers Lojala Musiker” recenserades tidigare på Ledarsidorna.se av Erik van der Heeg.

 

 

Foto: manhhai

Foto: manhhai

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se