Muslimska Brödraskapets utbredning i Sverige inte okänd

Faksimil från Muslimska Brödraskapet Syriens hemsida
  • Lördag 3 Mar 2018 2018-03-03
E-post 0

Den svenske medborgaren Tarif al-Sayed som utsattes för en bilbomb i staden Idlib i Syrien har dött, meddelar hans familj rapporterar DN och Expressen. DN skriver, av någon anledning inte ut hela hans namn vilket Expressen gör, Tarif al-Sayed Issa. Klanen och familjen Issa är inte på något sätt okänd i den svenska islamistiska miljön.

Genom att som DN inte skriva ut hela namnet blir det svårare för läsaren att sätta Tarif al-Sayed Issa i ett bredare svenskt sammanhang. Klanen Issa är nämligen inte okänd alls för framför allt utrikeskorrespondenterna eller för regeringskansliet.

Den nu döde Tarif al-Sayyed Issa var medlem i Muslimska brödraskapet och 2015 gick han med i Fath-armén, en islamistisk grupp som deltog i den väpnade offensiven för att ta kontroll över Idlib 2015. Med var också fraktioner med kopplingar till al-Qaida samt Fria syriska armén. Fath-armén var delaktig i den etniska rensningen och folkmordet på kristna i Idlib. Av 1 300 kristna överlevde endast två.

 

Ikhwan Syria officiella twitterkonto. Ikhwan är Muslimska Brödraskapet.

Rashid Musas föregångare som ordförande för Sveriges Unga Muslimer var Mustafa Al-Sayed Issa, son till den nu döde Tarif al Sayed Issa. En annan av sönerna, Fidaaldin Al-Sayed Issa, har varit aktiv i SUM som talare på olika evenemang, till exempel på temahelgen ”De 7 under Allahs skugga på domedagen – är du en av dem?” Fidaaldin al-Sayed Issa är öppen med sina kopplingar till Muslimska brödraskapet. På Facebook publicerar han hyllningar till Brödraskapets grundare Hassan al-Banna och poserar på bild tillsammans med dess nuvarande, andlige ledare Yusuf Al-Qaradawi.

I ett uttalande som sändes på TV-kanalen Al-Jazeera den 28 januari 2009, i samband med Gazakriget, gjorde al-Qaradawi följande uttalande:

Genom historien har Allah ålagt vissa personer att straffa judarna för deras korruption. Den senaste bestraffningen utfördes av Hitler. Genom allt han gjorde mot dem, även om de har överdrivit denna fråga, lyckades han sätta dem på plats. Detta var ett gudomligt straff för dem. Med Allahs vilja kommer nästa bestraffning att utföras av de troende.

Al-Qaradawi har även föreläst i Stockholmsmoskén.

Det finns även fler band mellan Muslimska Brödraskapet, al Quaida och den sfär som studieförbundet Ibn Rushd utgör och som Sveriges Unga Muslimer är en del av. Band som även går in i såväl Miljöpartiet som Socialdemokraterna.

En tredje son, Yasir al-Sayed Issa, är idag anställd som kommunikatör på studieförbundet och har haft ett engagemang i Milöpartiet. Hans chef är Sara Gunnerud, S och Socialdemokrater för Tro och Solidaritet. Klanen Issa, och dess förgreningar i den islamistiska miljön är väl känd inom regeringskansliet och på Folkbildningsrådet. Såväl inom nuvarande ministär som den tidigare.

Klanen och familjen Issa är inte på något sätt okända i vare sig kultur- eller folkbildningssammanhang i Sverige. Eller i den politiska miljön. Inte heller på utrikesredaktionerna. Inte heller inom de islamistiska kretsarna. Och inte heller inom Muslimska Brödraskapet.

 

Redaktörens kommentar:

 

Du får gärna stödja den grävande opinionsjournalistiken vid Ledarsidorna.se fram till dess vi tvingas lägga ner.

SWISH: 070-612 53 93
BANK: 4732 00 10832 (Nordea)

 

 

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se