UD-uppropet: Historien bakom och hur “The Dirty Dozen” arbetat

  • Onsdag 26 Sep 2018 2018-09-26
E-post 770

De politiska tjänstemän som inte utnämns till reträttposter efter ett regingsskifte erbjuds avgångslön av olika slag. På Utrikesdepartementet är personalärenden har tidigare varit rutin varje arbetsdag. Inte bara ministrar och statssekreterare och andra politiska tjänstemän skall få sin framtid tryggad.

Gruppen “the Dirty Dozen” på Utrikesdepartementet, de till för en yttre betraktare opolitiska tjänstemän som skall vara lojala oavsett regeringars politiska hemvist förbereder sig nu inför nästa mandatperiods prövningar. Detta har resulterat i bland annat det upprop som Ledarsidorna.se varit först att rapportera om med orginaldokumentation. DN och SvD, som rapporterat samma nyhet med Ledarsidorna.se artikel som grund, kan inte presentera de urkunder och original som egentligen krävs för att uppnå god journalistik.

Detta är historien bakom uppropet. De som inte får några utnämningar gör allt för att trygga sin framtid. Det är nämligen samma skara personer, ”The Dirty Dozen” som ligger bakom uppropet som nu försöker säkra sina karriärer och förmåner.

pastedGraphic.png

I premiummaterialet kan du ta del av vad det är som driver “The Dirty Dozen” och vad de är så rädda för att förlora.

Hela historien bakom UD-uppropet.

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se