På rätt sida i historien

  • Söndag 14 Okt 2018 2018-10-14
E-post 1401

Såväl Liberalerna som Centerpartiet säger nej till den lösning om Moderaterna tillsammans med ett, två eller tre Allianspartier. Liberalerna vill att Ulf Kristersson får ett förlängt sonderingsuppdrag för att pröva även en variant med Miljöpartiet tillsammans med Alliansen samt en stor koalition med Moderaterna och Socialdemokraterna. Förutom den svekdebatt som nu blommat upp hos Alliansväljare visar framför allt inte Jan Björklund att han förstått allvaret i situationen. På vilken sida i historien han nu placerat sig.

Liberalerna är historiskt det parti som aldrig haft bruna eller svarta löss i sin fana. För Centerpartiet är de bruna banden ingenting nytt. Denna tradition bryter nu Jan Björklund.

Den lösning som Björklund vill sträva efter är att sitta i en samregering med dagens socialdemokratiska ministär och samarbete med dagens socialdemokratiska riksdagsgrupp. Socialdemokaterna är, vid sidan av Miljöpartiet, det parti som haft de största problemen med etnokulturell fascism. I Riksdagen, som statsrådsersättare, sitter idag Sultan Kayan på ett mandat för Socialdemokraterna i Stockholms Stad. Förutom umgänget med de Grå vargarna så finns det dokumenterat när hon applåderar en representant när han framför de Grå vargarnas hot om förintelse av armenier. Sultan Kayan var kampanjledare för den sida som inte ville att riksdagen skulle erkänna folkmordet på armenier.

Trots att riksdagen tagit beslut om erkännande har inte regeringen Löfven tagit det vidare till faktiskt beslut.

Bakom oss har Sverige en mandatperiod där antisemitism och etnokulturell fascism slagit rot i flera av riksdagspartierna. Oförmågan att hålla antisemitismen borta vittnar flera skolor om där allt fler lärare vittnat om kränkta elever när Förintelsens historia skall läras ut. Hur judiska lärare möts av hat när deras kutlurella börd blir känd av elever med ursprung i Mellanöstern. 

Anmälningarna om hatbrott ökar i Sverige. Samtidigt pekar både forskare och de judiska församlingarna på att en ny typ av antisemitism dykt upp i Sverige, och att hot och trakasserier nu inte bara kommer från högerextrema grupper, utan också från arabiska och muslimska invandrargrupper. Svenska judar är idag trängda från både höger och vänster. Från alla håll.

Polisen misstänker att branden mot en radhuslänga i Lund i förra veckan var anlagd och bekräftar att personen som bor på adressen tidigare har hotats. Enligt polisen har personen som bor på adressen judisk härkomst och är aktiv i judiska församlingen. Personen har mottagit flera hot under de senaste månaderna, både skriftligen och genom föremål som har lämnats runt omkring personens hus. Personen är också politisk aktiv och även om det finns tecken på att attentatet, som bör betecknas som ett terrorattentat, denna gång kom från högerextrema miljöer innebär det inte att vänstern på något sätt är passiva i sin antisemitism. Aron Verständig anser att det är viktigt att polisen utreder och ser till att judar i Sverige kan leva säkert. 

– Vi har ju haft ganska många olika incidenter de senaste åren, med brandattentat mot synagogan i Göteborg, nazistmarsch i Göteborg, attentat mot synagogan i Malmö och judiska föreningen i Umeå som tvingades stänga ner. Det är en otroligt oroande utveckling vi har sett de senaste två-tre åren, säger Aron Verständig. 

I en forskningsrapport från Svenska kommittén mot antisemitism uppmärksammar historikern Mikael Tossavainen judehat bland araber och muslimer i Sverige som bland annat är kopplad till det politiska läget i Mellanöstern.Den nya formen av antisemitism märks inte minst i skolan. Enligt Svenska kommittén mot antisemitism vittnar flera judiska lärare om sin utsatthet och om svårigheter att undervisa muslimska elever om judendom och förintelsen

Nalin Pekgul skrev tidigare på Expressen kultursida om muslimer i Tensta som hävdar att Förintelsen aldrig har ägt rum. Hon berättade att lärare på Tensta gymnasium säger att det är svårt att undervisa om Förintelsen eftersom elever med muslimsk bakgrund blir ”provocerade”.

Allt detta underblåses av nyhets- och ledarredaktioner som Aftonbladets. Under Almedalsveckan 2018 lyckades Aftonbladet att stå  med sitt tält 10 meter från Vänskapsförbundet Sverige-Israels tält i en hel vecka utan att reagera på den antisemitism judar utsattes för. Reaktionen kom inte förrän NMR gick till fysiskt angrepp och försvann lika snabbt igen. Aftonbladet är ett typexempel på den nya antisemitismens möjliggörare. Apologeterna. De som anser att det går att vara lite antisemit. Att det nog inte är så farligt ändå så länge antisemitismen kommer från rätt avsändare.

Att det till och med är lite fint, eller politiskt korrekt och önskvärt, att tolerera att antisemitiska vandringssägner förs vidare om de kommer från rätt avsändare.

Socialdemokraterna är idag det riksdagsparti som förutom Miljöpartiet har de största inslagen av rasism och antisemitism. Oförmågan att hålla rent, eftersom avsändarna själva representerar svaga grupper, gör att antisemitismen och rasismen befästs i många kretsar. Exemplen är många. Sultan Kayan är inte den enda. Det räcker för judar att nämna Adrian Kaba. Adrian Kaba är förbundsstyrelseledamot i Socialdemokrater för Tro och Solidaritet och har upprepat spridit rent antisemitiska vandringssägner och givit sitt stöd till Hamas. Hamas har ingen annan vilja än att iscensätta ett nytt folkmord på judar.

Stefan Löfven har inte reagerat alls. Främst för att dessa medlemmar representerar en viktig väljarbas. Som i sin tur slår igenom förd politik. Mot armenier. Mot judar. Mot andra religiösa etniska minoriteter.

Sverige går idag i motsatt riktning mot till exempel Marocko, ett muslimskt land. Den femte oktober i år, under FN:s högnivåvecka, lät kung Mohammed VI förstå inför FN:s generalförsamling att Marocko numera kommer att ha inkludera undervisning om Förintelsen i allt marockanskt skolmaterial. Att om detta må vi berätta. Så att det aldrig, under några omståndigheter, får möjlighet att någonsin hända igen. 

Marocko strävar medvetet till att stå på rätt sida i historien på ett helt annat sätt än vad Stefan Löfven och Anders Lindberg gör. Dessa senare står, vilket numera är ställt bortom allt rimligt tvivel, på fel sida historien. 

Socialdemokraterna, med det oberoende organet Aftonbladet, är idag de starkaste rösterna att bereda vägen för en återkomst av en mer öppen antisemitism och rasism mellan olika etniska grupper i Sverige. Bevisen är helt enkelt överväldigande.

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se