Seminarierna arrangerade av SST och Uppsala Universitet är i själva verket Ibn Rushd under falsk flagg

  • Tisdag 9 Okt 2018 2018-10-09
E-post 1517

Seminariet i Uppsala, med Myndigheten för stöd till trossamfund som värd i Uppsala Universitets lokaler och administrerat av folkbildningsförbundet Ibn Rushd visade sig inte vara det det utgav sig för att vara. ledarsidorna.se har bland annat begärt ut den e-post mellan de namn som kunde antas stå för planeringen. Och fram träder en helt annan bild.

Seminarieserien är ett samarbete mellan Studieförbundet Ibn Rushd, Myndigheten för stöd till trossamfund, Teologiska institutionen på Uppsala universitet och Institutionen för historia och samtidsstudier på Södertörns högskola. Tanken med seminarieserien är att ge en balanserad och nyanserad bild av några samtida muslimska grupperingar som allt oftare har kommit att diskuteras i svensk offentlighet. Inledningsvis presenterades Ibn Rushd som administratör av seminarierna men har nu upphöjts till arrangör.

Det visar sig i allt väsentligt vara Mattias Gardell, Uppsala Universitet, och Omar Mustafa, Ibn Rushd men företrädd av Mohammad Temsamani vid studieförbundet som stod för planeringen. Och vinkling samt villkor. Alla de risker som Ledarsidorna.se publicerade  i den första artikeln som berörde seminariet slog dock in. Även paneldiskussionen och frågor som skulle komma var förberedda innan.

Den företrädare för MSB, trots att MSB meddelat arrangörerna att de inte skulle vara närvarande med officiell representant, var i allra högsta grad planerad. Mannen, som arbetar på MSB kommunikationsavdelning, bad officiellt om ursäkt för MSB:s rapporter men utan arbetsgivarens godkännande.

Allt planerat och regisserat i minsta detalj av arrangörerna.

  • Ibn Rushd
  • Uppsala Universitet
  • Myndigheten för stöd till trossamfund.

Inklusive den offentligt framförda ursäkten från MSB som inte framfördes av en behörig företrädare, än mindre var godkänd av MSB ledning. Allt regisserat.

 

 

Mer läsning: Ljudupptagning samt beskrivning av hela seminariet.

Samtliga mail i korrespondensen nedan:

Mail mellan Max Stockman- Gardell 180805-181004

Mail Stockman Omar Mustafa seminariet

Ur mailkorresponensen i premiuminnehållet, som finns i sin helhet mellan arrangörerna: 

  • Omar Mustafa, förbundsrektor Ibn Rushd: ”Haha, låter mer som en bortförklaring att komma undan detta seminarium
  • Max Stockman, SST: “Jag tycker frågor skall samlas in skriftligt innan eller skickas in per mejl så vi slipper för mycket rättshaverister/foliehattar under pågående seminarium
  • Mattias Gardell: “Bara vi inte formulerar Ranstorps punkt på det sätt vi formulerat Ajes, att de på ngt sätt kan berätta “hur det är”.

Samt

Planeringen inför nästkommande seminarium om salafism där kända företrädare för Ibn Rushd föreslås medverka, som uppburit statligt stöd och som rört sig i samma kretsar som bekräftade svenska IS-terrorister.

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se