SSU:s ordförande fullt medveten om extrema åsikter redan i augusti. For med osanning i media

  • Måndag 5 Nov 2018 2018-11-05
E-post 1243

SSU Skånes ordförande Mansour Ahmed säger att han ska ”agera med kraft” för att få bukt med problemen som avslöjats. Nu visar en intern film från förra årets årskonferens hur han skrek tills mötet fick stoppas som publicerats av Expressen/Kvällsposten. Problemen med de extrema åsikterna är dock väl kända inom SSU på ledningsnivå som fick reda på dessa redan i augusti. Trots Philip Botströms försäkringar om motsatsen. 

– De betedde sig väldigt obehagligt, säger ledamoten i regionfullmäktige Klara Twete som bevittnade årsmötet.

Tidigare har SSU:s ordförande Philip Botström erkänt att han känt till falangstriderna men förnekat att han känt till de extrema åsikterna, som öppen fientlighet mot homosexuella samt försvarare av hederskultur, som finns inom SSU Skåne.

Inom SSU Skåne finns sedan länge en oppositon mot Mansour Ahmed och de åsikter hans falang företräder. En opposition som under lång tid försökt varna men blivit tystade internt. Diskussionen som Ledarsidorna har tillgång till sträcker sig så långt tillbaka som till den 15 januari 2018.

Denna opposition har haft en diskussion i en gruppchat på Facebook men då någon eller några medlemmar i den chatten nu börjat läcka information väljer dessa medlemmar att gå ut öppet med sina identiteter och har givit Ledarsidorna tillåtelse att publicera alla de meddelanden som styrker att

SSU Skåne var medvetna om kritiken mot homofobin och mot hederskultursbejakandet. Detta kom i öppen dager under SSU:s valläger och valupptakt på Bommersvik under sommaren 2018 vilket rapporterats av Ledarsidorna.se.

SSU:s förbundsordförande Philip Botström var väl medveten om detta samt de händelser som vittnade om extrema åsikter redan i början av augusti 2018. I direkt strid mot vad han påstått för Expressen/Kvällsposten, SVT, SR med flera medier. Philip Botström kan med denna konversation, som han är en del av, beslås med att ha farit med direkt osanning i förhållande till SSU:s medlemmar, moderparti, media och allmänhet.

Om de medlemmar, som varnat för det som idag kommer upp till ytan, och som är öppna med sina identiteter för väljare och allmänhet nu drabbas av repressiva åtgärder från SSU Skåne eller SSU bör det stå utom allt rimligt tvivel vilka som driver fram dessa.

Det framgår i sådana fall om inte annat av SMS- och Messengerkonversationen.

 

I premiummaterialet kan du ta del av sms- och messengerkonversation där

  • Tiba Awni, inadjungerad som SSU representant i Malmö Arbetarekommuns styrelse, implicit hotar en av medlemmarna med uteslutning om denne inte ändrar åsikt om hedersförtryck
  • Riksdagsledamoten Joakim Sandell får all information, inklusive den om extrema åsikter inom SSU Skåne, redan den 8 augusti 2018
  • SSU förbundsordförande Philip Botström kvitterar att han fått samma information men pekar på skånedistriktets riksdagsledamoten ordförande Joakim Sandell (S) att lösa det.

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se