Ur Bo Theutenbergs dagböcker: Svenska SIPRI ett beställningsjobb från Sovjetunionen

  • Söndag 4 Nov 2018 2018-11-04
E-post 193

De ryska framflyttade positionerna i Nordsjön samt enträgna arbete för att införa olika former fiktiva kärnvapennedrustningar har, som allt annat, en historia. I Bo Theutenbergs “Dagböcker från UD” tecknas en lång, och bitvis dramatisk men mycket medveten, kontroll av den svenska utrikespolitiken.

SIPRI, Stockholm International Peace Institute, var inte bara ett av Olof Palmes utrikespolitiska prestigeprojekt. Det var även en av Stasis och KGB:s arena för att styra den svenska utrikespolitiken.

Provkapitel ur del fyra för premiumkunder. Volym I-IV kan köpas på Bo Theutenbergs hemsida. Theutenbergs dagböcker är obligatorisk referenslitteratur för alla intresserade av utrikes- och säkerhetspolitik i allmänhet och politiska journalister, oavsett fokusområden, i synnerhet.

De ryska framflyttade positionerna i Nordsjön samt enträgna arbete för att införa olika former fiktiva kärnvapennedrustningar har, som allt annat, en historia. I Bo Theutenbergs “Dagböcker från UD” tecknas en lång, och bitvis dramatisk men mycket medveten, kontroll av den svenska utrikespolitiken.

SIPRI, Stockholm International Peace Institute, var inte bara ett av Olof Palmes utrikespolitiska prestigeprojekt. Det var även en av Stasis och KGB:s arena för att styra den svenska utrikespolitiken.

Provkapitel ur del fyra för premiumkunder. Volym I-IV kan köpas på Bo Theutenbergs hemsida. Theutenbergs dagböcker är obligatorisk referenslitteratur för alla intresserade av utrikes- och säkerhetspolitik i allmänhet och politiska journalister, oavsett fokusområden, i synnerhet.

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se