De Gula västarna i Frankrike ger sig inte – ockuperar den Okände Soldatens grav

  • Lördag 1 Dec 2018 2018-12-01
E-post 470

Oroligheterna i Frankrike fortsätter under lördagen. Protesterna mot den av president Emmanuel Macron förda politiken tar sig nya uttryck. Idag, lördagen den 1 december, satte sig “De Gula Västarna” i ring runt den Okände soldatens grav i Paris och stämde upp i Marseljäsen, Frankrikes nationalsång.

Symboliken skall ej underskattas. Kombinationen Marseljäsen och ockupationen av den Okände soldatens grav är en markering med starka signalvärden.

Ledarsidorna.se har tidigare rapporterat om händelseutvecklingen i flera artiklar.

 

Fakta Marseljäsen

Marseljäsen (La Marseillaise) är Frankrikes nationalsång. Den skrevs natten mellan den 24 och 25 april 1792 av en officer i revolutionsarmén, Claude Joseph Rouget de Lisle, som ett uttryck av patriotism efter krigsförklaringen mot Österrike den 20 april.

Ledarsidorna.se återkommer med en fullödig analys av händelseutvecklingen i Frankrike senast under måndagen. En händelseutveckling som i allra högsta grad kommer att påverka EU samt valet till Europaparlamentet den 26 maj 2019.

 

 

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.