FLASH: Oroligheterna eskalerar i Paris

  • Lördag 8 Dec 2018 2018-12-08
E-post 283

Hästar och pansarvagnar sattes på eftermiddagen in när mindre kravaller bröt ut i Paris. Flera tusen demonstrerande gula västar stängdes i praktiken in av täta led av kravallpolis på en begränsad sträcka av paradgatan Champs Elysées.

Efter en lugn förmiddag försökte grupper av de instängda demonstranterna utan framgång ta sig ut men bemöttes av tårgas. Samtidigt sattes bilar i brand på gator bortom Champs Elysées medan skräckslagna turister och lördagshandlande  parisare bevittnade hur militanta grupper byggde barrikader vid boulevarderna runt Operan. 

Barrikader som kunde rivas av pansarvagnar medan ridande polis sattes in efter vad man i Frankrike kallar ”les casseurs”, maskerade våldsbejakande extremister. Minst en bil har stuckits i brand utanför svenska kyrkan på rue Mederic

Vid 16-tiden rapporteras 700 arresterade samt 1000 utfrågade i ”preventivt syfte”.

Det finns alltfler tecken på att den politiska ledningen och polisen börjar tappa kontrollen över de ”Gula Västarna”s proteströrelse.

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se