Henrik Sundström replikerar Inte Rasist Men anklagelser…

Henrik Sundström. Foto: Maria Tellblom
  • Fredag 14 Dec 2018 2018-12-14
E-post 1017
Henrik Sundström, #25 på Moderaternas lista till EU-parlamentet svar till Simon Andersson, researcher på sajten Inte Rasist Men….,   IRM, efter Anderssons artikel om Sundström i Aftonbladet

Jag är borgerlig med min filosofiska bas i den anglosaxiska traditionen, Locke och de amerikanska grundlagsfäderna.

Rättsstat, demokratiskt ansvarsutkrävande, individuella rättigheter, individuellt ansvar och yttrandefrihet är hörnstenar i min syn på vad som skapar världens mest framgångsrika samhälle – den västerländska liberala demokratin.

För mig är yttervänster och ytterhöger bara olika grenar på samma kontinentalfilosofiska anti-liberala träd. Och de verkar behöva varandra, eftersom de hela tiden tycks definiera sig främst utifrån vilken annan gren de tar avstånd ifrån.

Rättsstatens principer kräver att domstolsväsendet står helt fritt från övriga statsmakter. Domstolarna är nämligen den yttersta garanten för att säkra medborgarna från statens och folkmajoritetens förtryck.

Den kontinentalfilosofiska synen på rätten är en annan – för dem är domstolarna bara verktyg för att förverkliga statens politiska vilja.

Den som likt EXPO vill använda statens resurser för att ge “politisk träning” till domare kommer alltid att ha en mycket tydlig motståndare i mig. Det är nämligen en vänsterextrem syn på rättsstatens principer. Jag kommer aldrig att tveka när det gäller att kalla olika saker vid dess rätta namn.

Svensk borgerlighet har alltför länge hukat och tvekat om vem som egentligen har rätt att definiera gott respektive ont. Men det sista vi behöver är en ängslig borgerlighet som söker vänsterns acceptans.

Tramspellarna i kollektivet IRM (Inte rasist men…) tycks tro att de är vår tids svar på Simon Wiesenthal. I själva verket är de en samling valpar som jagar sin egen svans.

 

/Henrik Sundström

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.