Mehmet Kaplan har lämnat politiken – men nätverken finns kvar

Foto: Twitter
  • Fredag 1 feb 2019 2019-02-01
E-post 566

Även om Mehmet Kaplan nu lämnat politiken så stannar hans arv kvar i form av den infrastruktur som byggts upp och som byggts in i det politiska systemet i allmänhet och i Miljöpartiet. En infrastruktur som även omfattar Miljöpartiets förstanamn till Europaparlamentet Alice Bah Kuhnke. En infrastruktur som bygger på islamistiska och salafistiska idéer och där linjerna löper rakt in i de radikala moskéerna i Gävle och Örebro.

Den tidigare ministern Mehmet Kaplan, Miljöpartiet, som avgick efter att han ertappats med att ha varit på en middag tillsammans med medlemmar från högerextrema Grå vargarna och haft nära relationer till andra ultranationalistiska islamistiska organisationer, har nu även lämnat partiet rapporterar Expressen. Detta efter att han självmant valt att inte förnya sitt medlemskap för 2019.

Mehmet Kaplan är idag aktiv i den muslimska välgörenhetsorganisationen Muslim Aid Sveriges ledning vilket Ledarsidorna har varit enda media att kunna rapportera om.

Mer läsning: Mehmet Kaplan, Muslim Aid och det Muslimska Brödraskapet i Sverige.

Muslim Aid Sveriges ledargestalt är idag Kajs Atallah som syns stående till höger om Mehmet Kaplan, inringad, i bilden tagen från Muslim Aid Sveriges strategimöte under hösten 2018 i Sverige.

I premiummaterialet en presentation av ett av de arv som Mehmet Kaplan lämnar efter sig:

  • Kaj Atallahs engagemang i Swedish United Dawah Center
  • Swedish United Dawah Center och Gävle Moské samarbete kring muslimsk Dawah, eller frälsning
  • Swedish United Dawah Center sprider antisemitism
  • Kajs Atallah hyllar dödade IS-terroristers verksamhet i Syrien
  • Kajs Atallah samarbete med bland annat förre kulturminister Alice Bah Kuhnke och Svenska Kyrkan

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se