Venezuela vid ett vägskäl – blodets eller fredens väg

  • Tisdag 19 Feb 2019 2019-02-19
E-post 226

Den 23 februari står Venezuela vid ett vägskäl. Det är den dagen som nödsändningarna med livsmedel, som lagras i Colombia, skall passera den venezuelanska gränsen. Det är dagen då president Nicholas Maduro avgör om det blir en fredlig fortsatt utveckling av Juan Guaidos ansträngningar att föda ett svältande folk eller om presidenten väljer att stoppa livmedelstransporterna med vapenmakt.

Annika Hernroth Rothstein har tillsammans med Ledarsidorna.se fått en unik möjlighet att bevaka händelserna i realtid på plats. Framför allt efter Hernroth-Rothsteins senaste resa som uppmärksammades av inte bara TV4 utan även av tidningar som NY Times, Wall Street Journal och Foreign Policy.

Idag råder ett spänt vakuum i Caracas och de flesta redaktioner har lämnat landet. Men vi är beredda att ge oss in igen med tanke på vad som nu håller på att utvecklas.

Vi söker därmed ert stöd för att vara på plats när Venezuela väljer väg. Om de väljer en demokratisk utveckling på krisen eller om president Maduro väljer blodets väg. Rapporteringen är relevant för Sverige då det inte bara är en auktoritär socialism som bryts mot en liberal demokratis världsåskådning. Såväl Ryssland som Kina har stora intressen i Sydamerika, stormakter vars ambitioner inte stannar där utan i allra högsta grad är närvarande i Sverige.

För att göra detta möjligt måste vi be er om hjälp, resa och omkostnader inklusive livvaktsskydd och transporter beräknas landa på 25 000 kronor. Vad vi erbjuder i retur är en unik möjlighet att skapa ny journalistik.

Under Hernroth Rothsteins vistelse kommer vi upprätta en unik e-postadress där läsare kan maila in frågor för kommande dygn eller ge idéer om perspektiv. Denna brevlåda töms två gånger per dygn och vi hoppas kunna ge er svaren som ingen annan media ger.

Venezuela står vid ett vägskäl.

Ni har möjlighet att i realtid följa vad som sker när två världsåskådningar drabbar samman och även ge oss den information som ni anser vi behöver för att göra vår bevakning ännu bättre.

  • SWISH: 070-612 53 93
  • BANK: 4732 00 10832 (Nordea)

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se