Centerpartiet och Socialdemokraterna behöver en vitbok om sin egen etnofascism

  • Måndag 25 Mar 2019 2019-03-25
E-post 1681

Att Socialdemokraterna har problem med trovärdigheten i att bekämpa hedersrelaterat våld och förtryck är ingen nyhet. Samma problem har det andra folkrörelsepartiet Centerpartiet. Allt bottnar i att bägge partierna delar en etnofascistisk historia som inget av dem vill vare sig erkänna eller göra upp med.

Det finns ett värde i vitböcker. De förbättrar ofta förutsättningarna för att hindra historien att upprepa sig självt.

Du finner artikeln inläst i bandspelaren:

I premiummaterialet kan du ta del av artikeln i sin skriftliga form. Där framgår bland annat hur Centerpartiet förespråkade utrensning av judar under andra världskriget, utdrag ur Bondeförbundets partistadgar som förespråkade ren rasism fram till 1946 samt hur socialdemokraterna så sent som 1955 motsatte sig uppblandning av den svenska befolkningen med främmande folkgrupper.

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se