Migrationsverket öppnar dörrarna till Sverige för IS-terrorister

  • Onsdag 20 Mar 2019 2019-03-20
E-post 3568

Uigurer och andra muslimska minoriteter som flyr från Kina till Sverige kommer lättare att få uppehållstillstånd. I ett nytt ställningstagande slår Migrationsverket fast att det räcker att vara uigur i sig för att det finns en risk för förföljelse, rapporterar Sveriges Radios Ekot. Men huvuddelen av de uigurer som nu kommer söka sig till Sverige med Migrationsverkets beslut kommer inte komma från Kina. De är resterna av de mest hårdföra terroristerna, med anhöriga, som nu lämnar Rakka. Kalifatets huvudstad.

Carl Bexelius tror inte Sverige kommer få fler asylsökande uigurer med anledning av beslutet.

– Nej, vi har relativt få asylsökande från Kina och vi fattade beslut om att inte utvisa de här grupperna redan i september och vi såg ingen ökning då, säger han.

Uigurer är för den svenska debatten en okänd etnokulturell kinesisk muslimsk minoritetsgrupp. Men i den bredare internationella debatten och analysen är gruppen inte okänd på något sätt.

Enligt syriska media som citeras i Voltaire.net finns det för närvarande cirka 18 000 etniska uyghurer i Syrien som är mest koncentrerade vid den turkiska gränsen till Syrien. Sedan 2013 har uigiriska terrorister gått i strid tillsammans med Al Qaida i Syrien och vissa av dessa återvände till Kinas Xinjiang där de har utfört olika terroristhandlingar.

Förekomsten av kinesiska jihadister i Syrien har varit känt sedan oktober 2012. Antalet ökadede dramatiskt sommaren 2014, vilket ledde till att ett kinesiskt bostadsområde i Rakka, huvudstad i den islamiska staten, uppstod. I Rakka utkämpades slutstriden mot IS och de som fortfarande fanns kvar i staden var de abslout mest hårdföra IS-anhängarna. Såväl män, kvinnor som de indoktrinerade barnen och undgomarna. Samt uigurerna.

De mest militanta uigurerna har redan förklarat Kina krig. IS-uigurer i Irak som kräver attacker mot Kina, har väckt oro för för attacker och uigurer fängslas numera i stor skala. I de videos som distribueras kallar IS-uigurerna den kinesiska regeringen för “onda kinesiska kommunistiska otrogna lakejer”. Andra budskap som förmedlas på internet är

“I vedergällning för tårarna som strömmar från de förtrycktas ögon kommer vi att göra ditt (Kinas) blodflöde i floder, genom Guds vilja”,

Migrationsverkets beslut att ge alla uigurer amnesti kommer få förödande konsekvenser. Det är inte uigurer i Kina som kommer söka sig till Sverige i första hand utan de uigurer som nu tar sig från Syrien och den fasta struktur som terrororganisationen IS utgorde och som behöver en ny säker hamn att slicka såren i.

 

 

Migrationsverket öppnar därmed dörren för minst 150 internationellt kända stridstränade IS-terrorister med kinesiskt ursprung samt 1000-tals till hårt indoktrinerade som nu söker sig bort från IS huvudstad Rakka. Det kan inte uteslutas att våra nordiska grannländer samt hela EU måste höja nivån för terrorhot i och med det fattade beslutet. Väl inne i Schengenområdet är det ingenting som hindrar dessa att resa fritt inom EU.

För att i Sverige finna en säker hamn i form av en generell asyl och därmed kunna förbereda sig för att bekämpa nya mål i sitt hat mot allt vad det fria väst representerar.

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.