NOTIS: Fler oppositionspolitiker bojkottar presidentvalet i Algeriet

  • Måndag 4 Mar 2019 2019-03-04
E-post 68

Nya demonstrationer bröt ut på söndagskvällen i Algeriet sedan beskedet kom att den 81-årige  strokedrabbade  presidenten Abdelaziz Bouteflika officiellt bekräftat att han ställer upp för ett femte mandat vid valet 18 april.

Bouteflika vårdas för närvarande vid en klinik i Schweiz och det anses allmänt att det är hans omgivning som drivit fram kandidaturen för att behålla makten.

Flera oppositionspolitiker meddelar nu att de bojkottar presidentvalet. Bouteflikas försäkran om att avgå inom ett par år och utlysa nyval har snarare förvärrar än lugnat stämningarna i Algeriet. Enligt oppositionen kommer valet, liksom tidigare, vara riggat och många befarar en period av våld  och osäkerhet framöver i det oljerika landet med 42 miljoner invånare.

 

Chris Forsne

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.