Greycat Publishing ger ut “Peter Springare, polis – Om ett stressat våldsmonopol”

Peter Springare, polis
  • Måndag 8 Apr 2019 2019-04-08
E-post 845

Förlagsdelen av Ledarsidorna.se – under varumärket Greycat Publishing – ges nu Peter Springares bok om polisen ut. Utgivningsdatum är satt till den 10:e juni och boken presenteras av författaren bland annat vid ett seminarium i Almedalen under Almedalsveckan. 

Presentation av boken kommer även ske i Springares hemstad Örebro i direkt anslutning till utgivningen. Boka ditt exemplar redan nu i länken till webbshoppen här.

Polisens verksamhet har kollapsat under tyngden av New Public Managements administrativa och ekonomiska styrsystem. En managementmetod som är mer anpassad för tillverkning av skruvar och strumpor än för polisverksamhet.

Stora delar av den offentliga sektorn i allmänhet och polisen i synnerhet, har förslavats under New Public Management, vilket har medfört att den svenska polisen tappat bort sin kärnverksamhet. I stället sätts allt fokus på att skydda polisens varumärke. Höga polischefer begår brott och laborerar med sanningen. Till sin hjälp har det högre skiktet av polischefer en överdimensionerad kommunikationsavdelning som kan liknas vid en statlig “trollfabrik”.

Ledningen för polismyndigheten prioriterar organisations- och managementkonsulter som i bästa Percy Nilegårdsanda föreläser om värdegrunder, jämställdhet och mångfald, samtidigt som skjutningar, avrättningar och grova våldtäkter lämnas ouppklarade. Polisen levererar helt enkelt inte längre, professionen har helt vattnats ur. Chefer gömmer sig bakom lögner och kulissbyggen och levererar manipulerad statistik till medborgare och politiker utan att skämmas.

Peter Springare, som har arbetat 43 år som polis, avslöjar också tystnadskulturen som cementerats inom polismyndigheten, och hur den som kritiserar eller ifrågasätter organisationen och inkompetenta chefer utsätts för mobbning och repressalier.

En skakande sanning om svensk polis, där korruption och ren kriminalitet frodas – en myndighet vars uppdrag är att skydda demokratin och se till att lagar och förordningar följs.

 

 

Genom att förköp av boken är du garanterad att vara först att ha den i handen vid utgivningen. Förköp görs i webbshoppen i länken här.

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se