AMATÖRER

  • Onsdag 15 Maj 2019 2019-05-15
E-post 802

Umm Hamzas historia är bara en del av det i det närmaste totala haveri som Morgan Johanssons tid som först ordförande i Justitieutskottet och nu justitieminister sedan fem år tillbaka resulterat i.

Under de nio år han har varit en av de ytterst ansvariga för Sveriges antiterroristlagstiftning och antiterroristarbete har i praktiken ingenting hänt.

Hade Umm Hamza varit norsk medborgare hade hon om hon befunnits skyldig dömts till minst sju års fängelse. Det vill säga, utsläppt ur fängelset efter repatrieringen 2016 tidigast 2023.

Att inte Liberalerna och Centerpartiet villkorade Januariavtalet med att han inte skulle få sätta sin fot i regeringskansliet igen är för mig en gåta.

Men Johansson sitter säkert.

Vare sig Centerpartiet eller Liberalerna kommer att tillåta dålig stämning i samarbetet med regeringen Löfven II och Vänsterpartiet. De kommer lägga ner sina röster om Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna vågar lägga ett misstroende. Men något misstroende har inget av partierna lagt, inte ens Sverigedemokraterna. Trots att de haft fem år på sig. De vågar inte. Eller vill inte.

Får jag säga amatörer? Nähä – men jag tänker det i sådana fall istället.

Det känns mer och mer som om de konfliktytor som vi ser i olika debatter är mest en charad. En charad där även Sverigedemokraterna ingår. När inte ens de agerar får jag krupp.

Är stämningen i fikarummen i Riksdagen så himla mycket viktigare än att regera Sverige på ett säkert sätt? Att se till att Sverige är ett bra land att leva i och tryggt för alla?

Frågan är faktiskt relevant nu:

Varför låter ni Morgan Johansson sitta kvar?

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se