Hög j-vla tid

  • Torsdag 16 Maj 2019 2019-05-16
E-post 262

Artikeln som ljudfil:

Än så länge har Säpos ingripanden begränsats till den våldsbejakande islamistiska, renodlat salafistiska, miljön.

Muslimska Brödraskapet, som är våldsförlåtande i den svenska kontexten, har än så länge klarat sig utan för en yttre iakttagare ingripanden.

Men det betyder inte att aktiviteter inte sker.

Det Muslimska Brödraskapet i Sverige, mer precist Sveriges Unga Muslimer, Islamiska Förbundet i Sverige och studieförbundet Ibn Rushd har återkommande bjudit in jihadist-predikanter och antisemiter till de numera nedlagda Muslimska Familjedagarna.

Dessa tre organisationer har inte predikat själva utan upplåtit en arena för Muslimska Brödraskapets predikanter. Det är inte på något sätt förbjudet men djupt olyckligt om 100 procent av verksamheten är finansierad med svenska skattemedel.

Idag finns det ingen som gräver på djupet inom denna miljö förutom Ledasidorna.se och den numera helt marginaliserade Dr Magnus Norell.

Docent Aje Carlbom, som skrivit den senaste studien om MB i Sverige menar att MB inte utgör ett säkerhetspolitiskt hot i Europa då de inte kan kopplas till terrordåd i Europa.

Nähä säger jag.

Så Carlbom har inget problem med att MB i Levanten är skyldiga till otaliga övergrepp och terrordåd. Det är helt ok när en arab i arabländer stryker med om MB får för sig något. Det blir den enda logiska slutsatsen av den rapport han skickade in till MSB.

Så länge MB begår terrorbrott någon annan stans än i Sverige är de inte ett säkerhetspolitiskt hot skriver han explicit.

Det är ett i grunden en av de värre analyserna jag läst. Döda dom gärna, men inte här. Det blir så jobbigt politiskt då.

För något har hänt med Carlbom sedan han skrev den första kunskapsöversikten tillsammans med dr Magnus Norell. Carlbom låter idag, två år senare, som ett eko av Mattias Gardell.

Ledarsidorna.se har avslöjat hur Gardell bakom ryggen på Uppsala Universitet genomfört kraftigt vinklad uppdragsforskning åt Turkiets AKP. AKP är Muslimska Brödraskapets politiska allierade i Turkiet.

Norells deplattformering kan härledas till det kluster av forskare som står Muslimska Brödraskapet nära och i synnerhet professor Mattias Gardell.

Det är ner till enskilt namn exakt i överensstämmande med samma kluster forskare som deplattformerade och förminskade Hanna Gadban när hon publicerade sin bok “Min Jihad”. De hade otur dock.

Gadban visade sig ha fått rätt om den salafistiska miljön, trots att speciellt en doktor i detta kluster gjorde sitt bästa för att ifrågasätta Gadbans legitimitet att uttala sig i hans recension av Gadbans bok på Aftonbladet Kultur.

Ska se om jag får ihop något de närmsta dagarna.

Det börjar bli dags att röka ut hela detta gäng av dubbelspelande professorer, docenter och doktorer.

Hög tid.

Hög. J-vla. Tid.

 

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se