Avtalet mellan Tro och Solidaritet och det muslimska civilsamhället – 20 år senare

  • Onsdag 5 Jun 2019 2019-06-05
E-post 1052

Tjugo år efter att den socialdemokratiska sidoorganisationen Tro och Solidaritet, då under namnet Broderskap, ingick ett avtal med Sveriges Muslimska Råd, SMR, har nästan alla de punkter de avtalade om uppnåtts i någon form. Med i huvudsak förödande resultat. På samtliga avtalade punkter.

Artikeln som ljudfil:

I Premiuminnehållet för dig som prenumerant:

Av de kvantitativa målen, som till exempel minst 2 000 muslimska medlemmar samt minst fem muslimska riksdagsledamöter från fem län, är idag samtliga uppfyllda. Även de kvalitativa målen visar upp en stor grad av måluppfyllelse. Broderskap åtog sig att driva på för bland annat Muslimska daghem och skolor Imamutbildning Påverka rättstillämpningen så att den anpassas till muslimska medborgare.

Du kan teckna en provprenumeration för en krona i fjorton dagar.

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.