Kostnaderna för socialbidrag skenar – Flera kommuner i fritt fall

© Kjell Nilsson Mäki
  • Lördag 8 Jun 2019 2019-06-08
E-post 4956

Belastningarna på kommunernas budget för försörjningsstöd och behovet att förse nyanlända kommunplacerade med bostäder kommer öka ännu mer från  juli ute i kommunerna. I juli lättar regeringen ytterligare på de spärrar som håller familjeåterföreningarna nere. Överrullningseffekterna av regeringens förda migrationspolitik är lika tydliga som de senare undanträngningseffekterna är ute i Sveriges kommuner som nu förstärks av Januariavtalet med Centerpartiet och Liberalerna.

Artikeln som ljudfil:

I premiummaterialet kan du ta del av artikeln som text samt källmaterialet.

Artikeln dock helt fri som ljudfil.

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se