Ledarsidorna.se granskar det Muslimska Brödraskapet, del tre – Det svenska nätverket

Muslim Brotherhood insignia.
  • Lördag 15 Jun 2019 2019-06-15
E-post 1365

Det Muslimska Brödraskapet skall anses vara etablerat i Sverige som nätverksorganisation som i sin tur verkar genom andra organisationer.

I tidigare två artiklar i granskningen av Muslimska Brödraskapet redovisades dels vad det Muslimska Brödraskapet är för organisationsform, dels dess etableringsstrategier i västvärlden. Strategin är dokumenterad med dess egna dokument, PM och andra handlingar i USA som ett fynd i en husrannsakan och tillämpas i övriga västvärlden med justeringar för lokala och regionala förhållanden. Justeringarna är främst att hänföra till de olika ländernas legala och finansiella struktur vilket även framgår av underlaget. Lokala och regionala tillväxtstrategier för varje enskilt område för att säkerställa en så effektiv tillväxt som möjligt.

Artikeln som ljudfil:

Som premiummedlem eller prenumerant kan du ta del den inlästa artikeln.

Bli prenumerant och stöd fortsatt granskning av Muslimska Brödraskapets etablering i Sverige.

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se