Muslimska Brödraskapet i Sverige del fyra – Den yttre ringen

Muslim Brotherhood insignia.
  • Söndag 16 Jun 2019 2019-06-16
E-post 905

Utöver den inre kärna av nätverksorganisationer som Muslimska Brödraskapet arbetar igenom i form av Ibn Rushd-sfären finns en yttre ring av organisationer med fasta band med Brödraskapet. Denna yttre ring har andra funktioner än den intre men alla nog så viktiga för etableringen av Muslimska Brödraskapet i Sverige. Dessa skall bidra aktivt till opinionsbildning men även i stor mån säkra både tillväxten på imamer samt koordinera korantolkningen med den mer våldstillåtande och våldsbejakande salafistiska miljön.

Artikeln som ljudfil:

Som premiummedlem eller prenumerant kan du ta del den inlästa artikeln i skrift med länkar till källor samt övrig tilläggsinformation..

Bli prenumerant och stöd fortsatt granskning av Muslimska Brödraskapets etablering i Sverige.

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se