Prognosen för den svenska välfärden mörkare än befarat

Välfärdstrappan. © Kjell Nilsson Mäki i samarbete med Ledarsidorna.se®
  • Fredag 14 Jun 2019 2019-06-14
E-post 5910

En morgontrött journalistkår begrep i onsdags inte vilket drama som utspelades i regeringens presscenter när finansministern redovisade regeringens analys av försörjningskvoten. Genom att använda sig av irrelevanta begrepp målade Magdalena Andersson framtiden i avsevärt mycket ljusare färger än vad som är motiverat. Det underliggande budskapet är att Sverige de närmaste åren kommer få uppleva stort drama inom det som svensken ser som lika själklart som luften som andas. Den allmänna och breda välfärden är på väg att ta slut.

Artikeln som ljudfil:

I premiummaterialet kan du ta del av artikeln i skriftlig form. Ljudfilen ligger dock fri.

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se