Akademin – “The influencers”

Muslim Brotherhood insignia.
  • Tisdag 30 Jul 2019 2019-07-30
E-post 866

Förutom Myndigheten för stöd till trossamfunden, SST, agerar Muslimska Brödraskapet i Sverige genom den akademiska världen. Uppsala Universitet, men även andra universitet, institut och tankesmedjor utgör en viktig komponent och nätverk för att inte bara påverka forskningen i ett bredare perspektiv. 

De akademiska nätverken är avgörande för det Muslimska Brödraskapet i Sverige för att med den akademiska miljöns legitimitet även skall kunna påverka allt från politiska partier, tankesmedjor, myndigheter, departement över till media och därmed en bredare opinion.

Artikeln som ljudfil:

Som premiummedlem eller prenumerant kan du ta del av hela den inlästa artikeln i skrift men med länkar till källor samt övrig tilläggsinformation.

Ljudfilen tillgänglig för alla men som prenumerant får du därmed tillgång till alla källor som bygger artikeln.

Bli prenumerant och stöd fortsatt kartläggning av Muslimska Brödraskapets etablering i Sverige.

Ingen annan media kartlägger denna sfär.

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.