Del tio – Muslimska Brödraskapets etablering i media

  • Måndag 15 Jul 2019 2019-07-15
E-post 1852

Det Muslimska Brödraskapet i Sverige är idag etablerat genom olika samarbeten och verkar genom främst tre nätverksorgansiationer. Men det finns idag ett annat samarbete, inte helt känt. Genom att samarbetet mellan Al Jazeera tar Ibn Rushd, Sveriges Unga Muslimer och Islamiska Förbundet i Sverige som tre av Muslimska Brödraskapets nätverksorganisationer ett steg till i den svenska etableringen.

Genom att samarbetet mellan de svenska organisationerna och Al Jazeera  bäddar nu Muslimska Brödraskapet för att ytterligare bredda sin palett av opinionsbildare genom journalistiken då Al Jazeera har ett högt förtroende bland de etablerade svenska mediekanalerna Public Service, DN, SvD, Aftonbladet m.fl.

Artikeln som ljudfil:

Som premiummedlem eller prenumerant kan du ta del av hela den inlästa artikeln i skrift men med länkar till källor samt övrig tilläggsinformation.

Ljudfilen tillgänglig för alla men som prenumerant får du därmed tillgång till alla källor som bygger artikeln.

Bli prenumerant och stöd fortsatt granskning av Muslimska Brödraskapets etablering i Sverige.

Detta är ett exempel på den granskande opinionsjournalistiken som bedrivs vid Ledarsidorna.se®. En granskning som i detta fall vare sig MSB eller etablerad media som Public Service eller de stora mediehusen Bonnier och Schibstedt mäktar med. Men å andra sidan är de samtliga i ekonomisk beroendeställning till staten genom statsanslag eller presstöd.

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se