Del tolv: Etableringen i svensk bistånds- och utrikespolitik

Muslim Brotherhood insignia.
  • Söndag 28 Jul 2019 2019-07-28
E-post 1344

Muslimska Brödraskapet i Sverige har i allt väsentligt följt den nordamerikanska etableringsstrategin och genom anpassning dels kunnat säkerställa en finansiering med offentliga medier, dels genom denna finansiering byggt upp en struktur för maximalt inflytande. Denna struktur medger idag för Brödraskapet att kunna uppträda i för Sverige officiella sammanhang eller agera som företrädare för alla Sveriges muslimer. Trots att Brödraskapet är i minoritet även bland gruppen sunni-muslimer.

Etableringen i det bidrags- och biståndsindustriella komplexet har i allt väsentligt följt den nordamerikanska strategin för Muslimska Brödraskapets etablering i icke-muslimska länder. Lokal anpassning skapar förutsättningar för såväl etablering som i Sveriges fall med de även generösa statsbidragen en säker finansiering.

Artikeln som ljudfil:

Som premiummedlem eller prenumerant kan du ta del av hela den inlästa artikeln i skrift men med länkar till källor samt övrig tilläggsinformation.

Ljudfilen tillgänglig för alla men som prenumerant får du därmed tillgång till alla källor som bygger artikeln.

Bli prenumerant och stöd fortsatt granskning av Muslimska Brödraskapets etablering i Sverige.

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se