Jan Eliasson och sanningen

Jan Eliasson. © Kjell Nilsson Mäki i samarbete med Ledarsidorna.se®
  • Tisdag 23 Jul 2019 2019-07-23
E-post 1903

Jan Eliasson, vice generalsekreterare i FN 2012-2016, menar i en artikel på DN Debatt att tendensen att politiska partier utnyttjar flykting- och migrationsfrågan som ett slagträ i en alltmer polariserad samhällsdebatt ökar. Att politiska partier identifierar invandringen som skulden för alla möjliga samhällsproblem. Men Jan Eliassons debattartikel är så fylld av uppenbar historie- och faktaförvanskning att det inte kan ha varit omedvetet. Tvärtom tyder det mesta på att någon eller något nyttjar Eliasson för egen vinning. Eller för en egen politisk agenda.

Det kan inte uteslutas att något eller någon nyttjar det stora förtroende som Dagens Nyheter, som tar in en sådan bristfällig opinionstext, känner inför Jan Eliasson när han far med direkta osanningar framställt som fakta. Någon annan höll i pennan.

Artikeln som ljudfil:

Som premiummedlem eller prenumerant kan du ta del av hela den inlästa artikeln i skrift men med länkar till källor samt övrig tilläggsinformation.

Ljudfilen tillgänglig för alla men som prenumerant får du därmed tillgång till alla källor som bygger artikeln.

Bli prenumerant och stöd fortsatt granskning av makten i Sverige.

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se