UNRWA riskerar sin existens efter avslöjandet av omfattande korruption

© Kjell Nilsson Mäki i samarbete med Ledarsidorna.se
  • Onsdag 31 Jul 2019 2019-07-31
E-post 3201

Biståndsorganisationen och FN-organet UNRWA är för närvarande under utredning. Utredningens resultat kommer vara avgörande för de palestinska flyktingarnas framtid då tidigare uppgifter om korruption och en omfattande strukturell antisemitism ser ut att stämma och allt fler givarländer ifrågasätter UNRWA:s legitimitet.

Schweiz har låtit meddela att de låter frysa sitt bistånd till UNWRA för 2020. Det bakomliggande skälet är den utredning om korruption på högsta nivå i biståndsorganisationen som nu utreds av FN. Av de fem utpekade högsta tjänstemännen, inklusive komissionären Pierre Krahenbuhl, vars avgång nu krävs av utredaren enligt den preliminära granskningsrapport som läckt till media har två redan avgått. Jerusalem Post är en av de som rapporterat om detta.

Artikeln som ljudfil:

Som premiummedlem eller prenumerant kan du ta del av hela den inlästa artikeln i skrift men med länkar till källor samt övrig tilläggsinformation.

Ljudfilen tillgänglig för alla men som prenumerant får du därmed tillgång till alla källor som bygger artikeln.

Bli prenumerant och stöd fortsatt granskning av Sverige i allmänhet och det biståndsindustriella komplexet i synnerhet.

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se