Kakabaveh synliggjorde islamisters nätverk och makt

Amineh Kakabaveh. © Kjell Nilsson Mäki i samarbete med Ledarsidorna.se
  • Fredag 30 Aug 2019 2019-08-30
E-post 1862

Den huvudsakliga bakgrunden för Amineh Kakabavehs sorti från Vänsterpartiet är känd för de flesta, Kakabaveh och en majoritet i  Vänsterpatiets ledning har olika uppfattningar om begreppet hedersrelaterat förtryck. Men det finns ett djupare lager av motsättningar inom vänsterblocket som aktualiserades med Mikail Yüksels nyligen grundande av partiet Nyans.

Enligt ett pressmeddelande meddelade riksdagsledamoten Amineh Kakabaveh partiet på onsdagseftermiddagen att hon inte längre vill vara medlem i Vänsterpartiet. Vänsterpartiet hade tidigare meddelat att det kommer att inledas ett uteslutningsärende mot Kakabaveh. Detta kommer nu inte bli aktuellt eftersom hon nu väljer att lämna partiet.

Artikeln som ljudfil:

Som premiummedlem eller prenumerant kan du ta del av hela den inlästa artikeln i skrift men med länkar till källor samt övrig tilläggsinformation.

Ljudfilen tillgänglig för alla men som prenumerant får du därmed tillgång till alla källor som bygger olika artiklar.

Bli prenumerant och stöd fortsatt granskning av bland annat spelen bakom de politiska kullisserna och bland annat det Muslimska Brödraskapets etablering i Sverige.

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se