Korruptionen inom UNWRA – ”Business as usual” på svenska UD

© Kjell Nilsson Mäki i samarbete med Ledarsidorna.se
  • Onsdag 21 Aug 2019 2019-08-21
E-post 1882

Den omfattande korruptionen och missförhållandena i FN-organen UNWRA som avslöjades under sommaren har inte föranlett några reaktioner från svenska UD. Tvärtom ser allt ut att följa tidigare mönster. 

Efter att Al Jazeera och Agence France-Presse den 29 juli avslöjade att omfattande korruption präglade FN-organen UNWRA i en läckt rapport lät Belgien, Nederländerna och Schweiz meddela att de låter frysa sitt bistånd ör 2020. 

Artikeln som ljudfil:

Som premiummedlem eller prenumerant kan du ta del av hela den inlästa artikeln i skrift men med länkar till källor samt övrig tilläggsinformation.

Ljudfilen tillgänglig för alla men som prenumerant får du därmed tillgång till alla källor som bygger artikeln.

Bli prenumerant och stöd fortsatt granskning av det svenska utrikesdepartementet, Sida och allt annat som styr Sveriges utrikes- och säkerhetspolitik.

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.