Sverige byter allierade i Mellanöstern – Sämre relationer med Saudiarabien och Egypten

  • Tisdag 13 Aug 2019 2019-08-13
E-post 1336

Rökridåerna kring stängningen av Svenska Institutet i Alexandria skingras nu. Det finns nu skäl att anta att det inte var på Sveriges initiativ som institutet stängdes.  Det provocerades fram genom att den svenske direktören agerade på ett för den egyptiska regeringen olämpligt sätt. Oavsett vad så blir Sveriges nya inriktning av utrikespolitiken, med nya allierade i Mellanöstern, tydliga med de samarbeten direktören byggt upp innan han lämnade Alexandria under brådstörtade former. Och som visar sig fortsätta när han väl kom till Stockholm.

Artikeln som ljudfil:

Som premiummedlem eller prenumerant kan du ta del av hela den inlästa artikeln i skrift men med länkar till källor samt övrig tilläggsinformation. I detta fall faksimil från de skrivelse som till slut bekräftade de misstankar redaktionen haft om att den svenska sortin från Alexandria var långt ifrån frivillig.

Ljudfilen tillgänglig för alla men som prenumerant får du därmed tillgång till alla källor som bygger artikeln.

Bli prenumerant och stöd fortsatt granskning av makten i Sverige.

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se