Sverige nekade motståndare till det Muslimska Brödraskapet visum – Släpptes in i Norge och Danmark

Muhammad al-Yaqoubi. Foto från Youtube
  • Måndag 19 Aug 2019 2019-08-19
E-post 1558

När regeringen Löfven I tillträdde 2014 hände något med den svenska hållningen mot radikala islamister. Svurna motståndare till den repressiva ideologi som Muslimska Brödraskapet förmedlar började nekas intresevisum samtidigt som bland annat det Muslimska Brödraskapets största kommunikativa plattform, de Muslimska Familjedagarna, fick fortsätta bjuda in jihadistpredikanter och antisemiter fram tills dess att de själva lade ner konferensen 2019.

Artikeln som ljudfil:

Som premiummedlem eller prenumerant kan du ta del av hela den inlästa artikeln i skrift men med länkar till källor samt övrig tilläggsinformation. I detta fall den inbjudan som Svenska Helsingforskomittén skickade till Sheikh Muhammed al-Yaqoubi 2016.

Ljudfilen tillgänglig för alla men som prenumerant får du därmed tillgång till alla källor som bygger artikeln.

Bli prenumerant och stöd fortsatt granskning av Muslimska Brödraskapets etablering i Sverige.

Vi behöver ditt stöd som prenumerant för att överleva då vi inte har samma förmåner i form av statsbidrag som övrig media har. Bara Bonnierkoncernen lyfter årligen 90 miljoner kronor i försörjningsstöd maskerat som presstöd. Hela SvD vinst utgörs av skattebidrag och Public Service delar varje år på 8,8 miljarder kronor.

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se