Turkiet kartlägger politiska motståndare i Sverige

@ Kjell Nilsson Mäki i samarbete med Ledarsidorna.se
  • Tisdag 20 Aug 2019 2019-08-20
E-post 1569

Expressen kunde igår avslöja hur Turkiet gör en omfattande kartläggning av vad president Erdogan upplever som politiska motståndare genom tankesmedjan SETA. SETA är inte okända, inte heller Turkiets presidents ambition att kartlägga sina politiska motståndare. Detta utförs effektivt även med svenska allierade inom politik och näringsliv. Medvetet omedvetet eller omedvetet medvetet är dessa många fler som varje dag löper Turikets ärenden än svenska väljare och mediekonsumenter anar.

Artikeln som ljudfil:

Flera europeiska politiker stämplas som PKK-sympatisörer i en 666 sidor lång turkisk rapport. Bland de svenska politikerna finns försvarsminister Peter Hultqvist (S) och Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt. Andra som nämns i rapporten är riksdagsledamoten Amineh Kakabaveh (V), Evin Cetin (S) och läraren och YPG-kombattanten Jesper Söder som slogs mot Islamiska Staten. Expressens Federico Moreno var först att rapportera om detta.

Som premiummedlem eller prenumerant kan du ta del av hela den inlästa artikeln i skrift men med länkar till källor samt övrig tilläggsinformation.

Ljudfilen tillgänglig för alla men som prenumerant får du därmed tillgång till alla källor som bygger artikeln.

Bli prenumerant och stöd fortsatt granskning av den turkiska statens inflytande och Muslimska Brödraskapets etablering i Sverige.

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se