Yüksels parti – Tro och Solidaritets draksådd blommar ut

Draksådd. © Kjell Nilsson Mäki i samarbete med Ledarsidorna.se
  • Fredag 23 Aug 2019 2019-08-23
E-post 2170

Den draksådd som Socialdemokrater för Tro och Solidaritet sådde i och med samarbetsavtalet med Muslimska Brödraskapets nätverksorganisation Sveriges Muslimska Råd 1999 slår nu skott. Det bäddade för att andra partier följde efter, som Centerpartiet, och resultatet är nu en ny politisk kraft i Sverige i form av Nyans, Sveriges första islamistiska parti. 

Det nya partiet Nyans, grundat av bland annat den tidigare centerpartisten Mikail Yüksel tar avstånd från samtliga etablerade ideologier i sin programförklaring på Aftonbladet Debatt. Nyans säger sig i stället vilja låta logiken och den beprövade erfarenheten gå före populism och ideologiskt låsta argument. Men ur partiets första programförklaring framgår det att Nyans  tar tydligt samma position där Muslimska Brödraskapets politiska partier eller allierade har i andra länder och placerar sig i praktiken på samma plats där Socialdemokrater för Tro och Solidaritet befinner sig. 

Artikeln som ljudfil:

Som premiummedlem eller prenumerant kan du ta del av hela den inlästa artikeln i skrift men med länkar till källor samt övrig tilläggsinformation. Ljudfilen dock nästan alltid tillgänglig för alla men som prenumerant får du därmed tillgång till alla källor som bygger artikeln.

Det är många som likt dig läser Ledarsidorna.se.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet och fullvärdiga medlemmar i Publicistklubben. Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi anser är angelägna.

Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta medfölja vår publicistiska idé, att alltid vara i opposition till skillnad från SVT, SR och andra traditionella medier.

Bli prenumerant och stöd fortsatt granskning av islamistiska rörelser i allmänhet och  Muslimska Brödraskapets i synnerhet etablering i Sverige.

Det är vi ensamma om. Och det är inte helt riskfritt.

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se