Folkbildningsrådet ger Ledarsidorna rätt – Ibn Rushd associerat till Muslimska Brödraskapet

Abderizak Waberi och Omar Mustafa. © Kjell Nilsson Mäki i samarbete med Ledarsidorna.se®
  • Torsdag 5 Sep 2019 2019-09-05
E-post 1742

Professor Erik Amnå har på Folkbildningsrådets uppdrag genomfört en studie av studieförbundet Ibn Rushd. I stora delar bekräftar Amnå de observationer och de slutsatser som Ledarsidornas granskning resulterat i. Att Ibn Rushd är associerat till Muslimska Brödraskapet står nu fastslaget bortom varje tvivel.

Artikeln som ljudfil:

I huvudsak delar professor Erik Amnå slutsatsen som Ledarsidorna.se dragit tidigare om att studieförbundet har en historia med och koppling till Muslimska Brödraskapet samt att det är mer att beteckna som ett religiöst samfund.

Som premiummedlem eller prenumerant kan du ta del av hela den inlästa artikeln i skrift men med länkar till källor samt övrig tilläggsinformation.

Ljudfilen tillgänglig för alla men som prenumerant får du därmed tillgång till alla källor som bygger artikeln.

Bli prenumerant och stöd fortsatt granskning av Muslimska Brödraskapets etablering i Sverige.

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se