Nationalstat och samhällskontrakt – Hand i hand

@ Kjell Nilsson Mäki i samarbete med Ledarsidorna.se
  • Måndag 30 Sep 2019 2019-09-30
E-post 1047

Vad händer om nationalstaten går under? Finns det ett värde i nationalstaten eller kan den ersättas med något annat? Nationalstat och samhällskontrakt går hand i hand i någon utsträckning. Det ena kan inte leva utan det andra. Ett samhällskontrakt är en gemensam strävan. En strävan som kan sägas utgöra en nationell identitet.

Artikeln som ljudfil:

Som premiummedlem eller prenumerant kan du ta del av hela den inlästa artikeln i skrift. För övriga “låsta” artiklar  i förekommande fall länkar till källor, källmaterial i den utsträcknig det kan publiceras samt övrig tilläggsinformation.

Ljudfilen tillgänglig för alla men som prenumerant får du därmed tillgång till alla källor som bygger artikeln.

Bli prenumerant och stöd fortsatt granskning av makt och media. Alltid i opposition.

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se