Polisen kapitulerar – Inför utomrättsliga klanjuridiska processer

  • Lördag 28 Sep 2019 2019-09-28
E-post 7025

Polisen låter på sitt intranät meddela personalen att utredningarna skall kompletteras med medlingsförsök mellan parterna istället för att föra olika brott till åklagare och domstol. Det gäller framför allt i konflikter mellan familjer och klaner som pågått under lång tid där brott som till exempel misshandel numera skall avgöras i utomjuridiska processer utan offentlig till- eller insyn. Upprördheten hos äldre och erfarna utredare och poliser är stor medan framför allt polischefer och yngre polismän rycker på axlarna åt nyordningen.

Artikeln som ljudfil:

Som premiummedlem eller prenumerant kan du ta del av hela den inlästa artikeln i skrift men med länkar till källor samt övrig tilläggsinformation.

Ljudfilen tillgänglig för alla men som prenumerant får du därmed tillgång till alla källor som bygger artikeln. Du kan prova på i fjorton dagar för en krona.

 

Ledarsidorna.se® Alltid i opposition

Till skillnad från Ledarsidorna.se´s konkurrenter uppbär inte vi något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt eller heller får någon annan form av försörjningsstöd alternativt lönebidrag som till exempel SR, SVT, Bonnierkoncernen och Schibstedt uppbär.

Presstödet är att betrakta som försörjningsstöd och/eller lönebidrag för de som står längst ifrån den ordinarie arbetsmarknaden.

Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är Ledarsidorna  frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vad som är en nyhet. Därför kan Ledarsidorna utmana och pressa media, myndigheter och politiker. Ledarsidorna rankades av Reuters Institute vid anrika Oxford University att ha högst relevans av all svensk media 2018. Av Hufvudstadsbladet, Finlands största svenskspråkiga media, rankades Ledarsidorna på fjärde plats efter SR, SVT och DN.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ.

Prenumerant blir du här.

Du kan annars swisha in ditt tillfälliga bidrag på Swish 123 535 62 82.

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se