Godmorgon världen – det bidragsindustriella komplexets skyltfönster

Sveriges Radio. Foto: Wikipedia
  • Tisdag 1 Okt 2019 2019-10-01
E-post 1653

Sveriges enskilt mest populära samhällsprogram i Sveriges Radio, Godmorgon världen, har en kraftig politisk slagsida i valet av paneldeltagare som inte överensstämmer med väljaropinionen. Läggs Sveriges Radios anställdas partisympatier ovanpå blir slagsidan till regeringslojaliteten närmare 90 procent.

Det är ett direkt avsteg från ägardirektiven samtidigt som valet av paneldeltagare i allt väsentligt utgörs av de som för sin försörjning är i direkt ekonomisk beroendeställning till regeringen. I direkt beroendeställning genom de lönebidrag och försörjningsstöd som regeringen delar ut till programdeltagarnas arbetsgivare förklätt till presstöd.

Artikeln som ljudfil:

Som premiummedlem eller prenumerant kan du ta del av hela den inlästa artikeln i skrift men med länkar till källor samt övrig tilläggsinformation.

Ljudfilen tillgänglig för alla men som prenumerant får du därmed tillgång till alla källor som bygger artikeln.

Bli prenumerant och stöd fortsatt stöd en journalistik som fortfarande är fri och alltid i opposition. Som står utanför det bidragsindustriella komplexet.

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Ledarsidorna.se omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Ledarsidorna.se